20/12/2016 | Yazar: Kaos GL

SPoD’tan, LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin açıklama

SPoD: Yüksel Mutlu görevine iade edilsin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyumun kaldırılmasını ve Yüksel Mutlu’nun görevine iade edilmesini talep ediyoruz!”

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun gözaltına alınması ve belediyeye kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yüksel Mutlu’nun 2014 yılındaki yerel seçimlerde SPoD’un LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzaladığını hatırlatan SPoD, “Sadece seçim döneminde değil, seçildikten sonra da LGBTİ hareketine verdiği destekle tanıdığımız Yüksel Mutlu’nun gözaltında olmasından ve belediyeye kayyum atanmasından duyduğumuz endişeyi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” diyerek şöyle devam etti:

Demokratik ilkelere aykırı!

“Mersin’de 7 Renk LGBTİ Derneği’yle olan çalışmaları, LGBTİ’lere yönelik hizmetleri ile Akdeniz Belediyesi örnek yerel yönetimlerden birisidir. Özellikle Eşitlik Birimi’nin kurulmasıyla LGBTİ’lere özgün hizmet ve politikaların artacağını beklediğimiz Akdeniz Belediyesi’nin seçilmiş yönetimini gözaltına almak ve belediyeye kayyum atamak demokratik ilkelere aykırıdır.

“SPoD olarak yerel yönetimlerin bağımsızlığının ve özgürlüğünün korunması ve bu sayede LGBTİ’lerin sorunlarına çözümler üreten belediye örneklerinin artması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyumun kaldırılmasını ve Yüksel Mutlu’nun görevine iade edilmesini talep ediyoruz!”

İlgili haber:

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu gözaltında!


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam