21/12/2011 | Yazar: Kaos GL

‘Yeni Anayasa Yapım Süreci ve İçeriğine Dair Görüşler’i TBMM sitesinde yayınlanana SPoD, ‘LGBT Katılımı ve Demokratikleşme’ paneli düzenliyor.

SPoD’dan Anayasa Sürecinde LGBT Katılımı Paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Yeni Anayasa Yapım Süreci ve İçeriğine Dair Görüşler”i TBMM sitesinde yayınlanana SPoD, “LGBT Katılımı ve Demokratikleşme” paneli düzenliyor.
 
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), “Yeni Anayasa Yapım Sürecinde LGBT Katılımı ve Demokratikleşme” paneli düzenliyor.
 
İstanbul’da, Aynalı Geçit Toplantı Salonu’nda,  24 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek panel, saat 18:00’de başlayacak.

Derneğin, TACSO Turkey desteği ile düzenlediği paneli gazeteci Ezgi Başaran modere edecek.

Anayasa Kadın Platformu’ndan Av. Hülya Gülbahar, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Bahçeşehir Üniversitesi ve Ekolojik Anayasa Platformu’ndan Serkan Köybaşı “Yeni Anayasa Yapım Sürecinde LGBT Katılımı ve Demokratikleşme” paneline konuşmacı olarak katılacak.
 
SPoD anayasa görüşleri TBMM sitesinde
SPoD tarafından hazırlanan “Yeni Anayasa Yapım Süreci ve İçeriğine Dair Görüşler” metni TBMM sitesinde yayınlandı.
 
“Yeni Anayasa LGBT yurttaşların da anayasası olmalıdır.” denilen metinde LGBT bireyler için anayasal güvencelerin altı çizildi:
 
“Yeni anayasa, ayrımcılığın her türlüsüne karşı tüm yurttaşları koruyan bir zemin teşkil etmelidir. LGBT bireyler ayrımcılıkla hayatlarının her alanında sıkça karşılaşmakta, ancak bununla mücadele edecek yeterli kamusal ya da hukuki araçlardan yoksundurlar.
LGBT bireylerin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli her türlü ayrımcılığa karşı mücadele edebilmeleri, yaşam hakları başta olmak üzere tüm haklarından yararlanabilmeleri ve uğradıkları hak kayıplarına karşı mücadele edebilmeleri için anayasal güvenceler hayati değer taşımaktadır.”
 
SPoD’un metninin tamamına ulaşmak için:

 


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam