12/01/2012 | Yazar: Kaos GL

SPoD, yeni anayasa etkinliklerinin ikincisi olan Anayasa Hazırlık Çalışmalarında Temel Haklar ve LGBT isimli paneli 13 Ocak’ta düzenleyecek.

SPoD’dan Anayasa Sürecinde LGBT Katılımı Panelinin İkincisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği Ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, yeni anayasa etkinliklerinin ikincisi olan Anayasa Hazırlık Çalışmalarında Temel Haklar Ve LGBT isimli paneli 13 Ocak’ta düzenleyecek.
 
“Cinsiyet kimliği” ve “cinsel yönelim” temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık biçimlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen SPoD’un; yeni anayasanın yapım sürecinde LGBT bireylerin tüm sürece dair görüşlerini ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla düzenlediği ve bir dizi panelden oluşan Yeni Anayasa Etkinlikleri devam ediyor.
 
24 Aralık 2011’de gazeteci Ezgi Başaran’ın modere ettiği “Yeni Anayasa Yapım Sürecinde LGBT Katılımı ve Demokratikleşme” başlıklı ilk panelde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Anayasa Hukukçusu Serkan Köybaşı Güney Afrika’yla başlayan katılımcı anayasa yapım süreçlerini özetleyip, Macaristan ve İzlanda gibi iki farklı örneğe dair bilgiler vermiş, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur anayasa hazırlama sürecinin meclisteki yansımalarını ve bu anayasada LGBT’lerin nasıl yeralabileceğini, Anayasa Kadın Platformu’ndan Av. Hülya Gülbahar da özelde kadınların ve LGBT’lerin genel olarak da süreçte yer alan girişimlerin gözlem ve deneyimlerini aktarmıştı.
 
LGBT bireylerin ve kamuoyunun sürece LGBT katılımı konusunda dikkatini çekmeyi hedefleyen paneller dizisinin ikincisi 13 Ocak 2012 tarihinde “Anayasa Hazırlık Çalışmalarında Temel Haklar ve LGBT” başlığıyla gerçekleştirilecek.
 
Gazeteci Pınar Öğünç’ün moderatörlüğünü yapacağı panelde Anayasa Kadın Platformu’ndan Selen Yılmaz, Ekolojik Anayasa Girişimi’nden Ümit Şahin ve Yeni Anayasa Platformu’ndan Akın Özçer ayasa hazırlık çalışmalarında temel hakları ve LGBT haklarını değerlendirecekler.
 
Tarih: 13 Ocak 2012 Cuma
Saat: 18:00 – 20:00
Yer: Aynalı Geçit Toplantı Salonu (Meşrutiyet Cad. Avrupa Pasajı No: 8 Kat: 2)

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam