26/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan eşliğinde, ilki 3 Şubat 2013’te gerçekleştirilen trans terapi toplantısına 7 kişi katıldı.

SPoD’dan Trans Terapi Toplantıları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan eşliğinde, ilki  3 Şubat 2013’te gerçekleştirilen trans terapi toplantısına 7 kişi katıldı.

Toplantıda  sosyal alanlarda, özellikle ortak kullanım alanların da transların karşılaştığı problemler ve aile ya da yakınlarına karşı açılma konusundaki sıkıntılara odaklanıldı. Kız öğrenci yurdunda, bir trans erkek olarak yaşamak ya da erkek öğrenci yurdunda bir trans kadın olarak yaşamanın zorluklarından ve bu sorunlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiği üzerine tartışıldı.

Trans terapi toplantıları;trans bireylerin yaşadıkları sorunlar etrafında ortak bir dayanışma duygusu geliştirmeleri, bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunmaları ve  geçiş süreçlerini bu vesileyle daha kolay tamamlamaları amacıyla düzenleniyor.

Her ayın ilk çarşambası SPoD’un ofisinde 18.00-20.00 arasında gönüllü olarak gerçekleştirilen  toplantılara katılımın 20 kişi ile sınırlı olması sebebiyle başvurmak isteyenlerin spod.iletisim@gmail.com adresine iletişim bilgilerini iletmeleri gerekiyor.

Bir sonraki toplantı, 6 Mart Çarşamba günü 18.00-20.00 arasında SPOD ofisinde gerçekleşecek.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam