20/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Bir kişi daha eksilmeyecek, sahaları kapitalist erkek zihniyetinden kurtaracağız!

Sportif Lezbon: Bugün Dicle, yarın biz; kaza değil cinayet! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sportif Lezbon’dan maç kafilesini taşıyan araç kaza yaptığı için yaşamını yitiren Dicle Aslan açıklaması: Bir kişi daha eksilmeyecek, sahaları kapitalist erkek zihniyetinden kurtaracağız!

Konya İdmanyurduspor ile oynayacakları maç için Malatya'ya gitmek amacıyla Ağrı'dan yola çıkan Ağrı Birlikspor kadın futbol takım kafilesinin yer aldığı midibüs, Patnos-Muş Karayolu'nun Doğansu köyü mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 18 Mart’ta yan yattı.

Kaza sonucu 18 kişi yaralandı. Takımdan Dicle Aslan kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

“Maddi daralmanın ilk adımı kadın futbolu oldu”

Sportif Lezbon kazanın ardından sahada “Bugün Dicle, yarın biz. Kaza değil cinayet. Sorumlular yargılansın” pankartı açtı ve bir açıklama yayınladı:

“İki gün önce Ağrı Birlikspor oyuncuları play-out maçı için Malatya’ya giderken minibüsleri devrildi ve aralarından Dicle Aslan maalesef hayatını kaybetti. Bir kadının spora erişiminin hele de futbol gibi başından aşağı erkek yapılanması olan bir alana katılmasının zorluklarını çok iyi biliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu, büyük kulüpler kadınların futbol oynamasını kârlı bulmadığı için yıllardır destek olmak bir yana buldukları ilk fırsatta maddi daralmaya gittiklerinde ilk el attıkları alan kadın futbolu oldu. Kusura bakmayın beyler! Yönetemediğiniz, borç batağına sürüklediğiniz 'şirket kulüplerinizin' sorumlusu biz kadınlar değiliz! Biz hâlâ sporu spor için yapan, futbolu para için değil keyifli olduğu için oynayan ve bu yüzden de sizden daha çok seven kadınlarız! Bir kişi daha eksilmeyecek, sahaları kapitalist erkek zihniyetinden kurtaracağız!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam