09/09/2022 | Yazar: Kaos GL

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından duyurdu: “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin LGBTİ+'ları hedef alan spotun bedava yayınlanmasını talep etti!

“Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılayıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in LGBTİ+’ları hedef alan Yesevi Alperenler Ocağı’nın mitingin spotunu televizyon ve radyoların bedava yayınlamasını istediğini duyurdu.

Taşçı, Üst Kurul’un onayı alınmadan spotun  yayınlanmasının “yetki gaspı” olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“RTÜK Başkanı, Yesevi Alperenler Ocağının LGBT karşıtı mitingine çağrı spotunu TV ve radyoların bedava yayınlanmasını istedi. Spotu Üst Kurulun onayı olmaksızın yayınlamak yetki gaspıdır. Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılayıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte!” dedi.

Ebubekir Şahin’in Taşçı’ya yanıtı ise halkı yanlış bilgilendirdiği iddiasıyla oldu. Şahin Twitter hesabından yaptığı açıklamada “ Söz konusu spot ile ilgili hiçbir TV ve Radyo kanalına “yayınlamak zorunludur” gibi bir yazı gönderilmemiştir. Kamu spotlarına ilişkin RTÜK kararları tavsiye niteliğinde web sitesinde yayımlanmaktadır” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, 2020’de Netflix’te gösterime giren AŞK 101 dizisine yönelik nefret kampanyalarının ardından Yeni Akit’e şunları söylemişti: “Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine göz yummamız mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. RTÜK yönetimi olarak toplumumuzu rahatsız edecek her türlü yayın içeriğine geçit vermemekte kararlıyız.”


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam