22/10/2021 | Yazar: Aslı Alpar

New York’ta bulunan Stonewall Ulusal Müzesi, yıllarca duvarında sergilediği LGBTİ+ sanatçıları gösteren zaman çizelgesi sergisini çevrimiçi olarak düzenledi.

Stonewall Ulusal Müzesi bir tık ötenizde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Stonewall Ulusal Müze ve Arşivi’ni görmek için artık New York’a gitmenize gerek yok.  Neredeyse 50 yaşında olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük queer arşiv ve kütüphanelerinden biri olan Müze, yıllarca bir duvarda sergilenen LGBTİ+ sanatçıları gösteren bir zaman çizelgesini çevrimiçi olarak düzenledi. Müze bu çalışmayı pandemi nedeniyle azalan ziyaretçi sayıları nedeniyle başlattı.

1972 yılında kurulan müze kendisini şöyle anlatıyor: “Her hikayeden lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve queer insanların onurlu kültürünü ve onların Amerikan toplumundaki önemli rollerini toplar, korur ve paylaşarak ilham vermeyi, teşvik etmeyi amaçlayan güvenli, davetkar bir yerdir.”

Müzenin online ve ücretsiz erişime açtığı zaman çizelgesi sergisinde görsel sanatçılar, müzisyenler, sporcular, iş insanları, HIV/AIDS aktivistleri gibi başlıklarda kişiler ve çalışmaları sergileniyor.

Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam