07/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi, ekoloji, sanat ve örgütlenme feminist ve queer dayanışma deneyimlerini konuştu.

Su Gender; ekoloji, sanat ve örgütlenmeyi konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle ay boyunca gerçekleştireceği “#DayanışmaYaşatır” etkinliklerin ilkini 5 Mart Cumartesi günü çevrimiçi düzenledi.

“Ekoloji, Sanat ve Örgütlenmede Feminist ve Queer Dayanışma Deneyimleri” adı altında Zoom üzerinden gerçekleşen etkinliğin ekoloji oturumuna Bediz Yılmaz, Canan Bayoğlu, Olcay Bingöl, Refika Kadıoğlu, Sevil Baştürk, Süheyla Doğan; sanat oturumuna Aylin Vartanyan, Asena Günal, Deniz Artun, Gökçen Erkılıç, Meral Akkent, Sevim Sancaktar; örgütlenme oturumuna ise Aslı Alpar, Filiz Ak, İlknur Üstün, Nadire Mater, Sevgi Uçan Çubukçu katıldı.

su-gender-ekoloji-sanat-ve-orgutlenmeyi-konustu-1

Kaos GL’den Aslı Alpar katıldığı oturumda kaosGL.org’un pandemi öncesi ve sonrasında queer feminist dayanışmaya katkısını anlattı.

“Örgütlenme alanında feminist+ dayanışmadan ne anlıyoruz?”, “Parçası olduğumuz, örgütlediğimiz veya tanık olduğumuz ne tür dayanışma pratikleri bize ilham veriyor?”, “Pandemi sürecinde dayanışma pratiklerimiz nasıl değişti?”, “Dayanışma pratikleri bizi topluluk olarak veya birey olarak nasıl dönüştürüyor?” sorularının tartışıldığı oturumda Filiz Ak, İlknur Üstün, Nadire Mater, Sevgi Uçan Çubukçu örgütlenme deneyimlerini anlattı.

SU Gender’in Mart ayı etkinliklerine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam