25/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast girişimi iddialarına ilişkin yürütü

Suikast Davasında Eşcinsel Fişleme Delili Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast girişimi iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın iddianame eklerinde yer alan delillerde askeri okul öğrencilerinin eşcinsel kimliklerinden dolayı fişlendiği görüldü.
 
Milliyet'in haberine göre delil klasörlerinden birinde yer alan dokümanda Deniz Lisesi, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Okulu’nda okuyan bazı öğrenciler fişlendi.
Sanık teğmenlerden bazılarının ikamet ettiği Kadıköy’deki evde ele geçirilen ve “2008-2009 Faaliyet Raporu” başlığını taşıyan bir dokümanda “2009-2010 dönemi faaliyet programında görev alabilecek teğmenler” listeleniyor.

Listedeki bazı teğmenlerin fotoğrafları ve aile bilgilerinin yanı sıra aldıkları görevler ile özel yaşamlarına ait bilgiler de dikkat çekiyor. Fişlemelerin bulunduğu dokümanın sonunda sanık teğmenlerden Ülkü Öztürk, Sezgin Demirel, Faruk Akın ve Koray Kemiksiz’in adları yer alırken, geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın ismi ise “Dağıtım: Yr. Ali Tatar” şeklinde geçiyor.

Listenin birinci sırasındaki Teğmen A.Ö.’nün psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilirken, eşcinsel olduğu altı çizilerek vurgulanıyor. İkinci sırada bulunan B.H. için ise “Piknikler doğum günü partileri organize ederek harp okulu öğrencilerinin deniz yıldızı faaliyetlerinde aktif görev alan kız öğrencilerle ilişkilerinin ileri düzeye çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bu etkinliklerle birçok öğrenci hakkında gerekli istihbarat çalışmaları yapılmış ve çok önemli görüntülere ulaşılmıştır” deniliyor.

Özden Örnek’in yeğeni de listede
Listede 22. sırada bulunan Teğmen S.Ş. ile ilgili olarak “Dayısı Özden Örnek ilk başlarda bunu çok dile getirse de son çıkan dava ile birlikte çok dile getirmiyor. Kendisi çok sağlam, her türlü faaliyet içinde olabilir. Yönetim kadrosunda yer alması düşünülmekte” ifadesi yer alıyor.

Listedeki Teğmen S.D. için ise “Arada uyuşturucu kullanıyor. Eşcinsel eğilimi var” deniliyor.

Tuncay Özkan hayranı
Listenin 8. sırasında bulunan Teğmen E.D.’nin verilen görevleri başarıyla yerine getirdiği belirtilirken, “Mitinglerde aktif görev aldı. Tam bir Tuncay Özkan hayranı. Yönetim kadrosunda yer almalı” denildi. Listedeki Teğmen E.A.’nın değerlendirmesinde de “Provokitif eylemlerde kullanılabilir” ifadesi dikkat çekiyor.

‘Çok şey biliyor’
Listedeki Teğmen Ş.İ. “Çok şey biliyor. Birçok faaliyetin içinde yer aldı. Deniz yıldız ve ataevlerden haberdar. Özel faaliyetler hakkında da bilgisi var. En önemlisi İşçi Partisi bağlantılarını biliyor. Kesinlikle kontrol altında tutulmalı” ifadesi dikkat çekiyor.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam