03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

“LGBT sapkınları” diyerek nefret söyleminde bulunan, tweetleri kısıtlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında da “LGBT sapkınlıktır. Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler var mı? Var da biz mi bilmiyoruz? Bunlar Batı'da olan şeyler” dedi.

Süleyman Soylu bu sefer de canlı yayında “LGBT sapkınlıktır” dedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “LGBT sapkınları” diyerek nefret söyleminde bulunduğu ve LGBTİ+’ları hedef gösterdiği tweetlerinin Twitter tarafından iki kere kısıtlanmasının ardından bu sefer de Haber Global’de katıldığı canlı yayında “LGBT sapkınlıktır” dedi.

Soylu, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladığı programda, “Bu topraklarda LGBT diye bir şey var mıydı? Avrupa'da olabilir. Bu cereyan Avrupa'dan, ABD'den Türkiye'ye pazarlanmaya çalışılan bir cereyandır” ifadelerini kullanarak LGBTİ+’ların Türkiye’de olmadığını öne sürdü.

Soylu programda ayrıca, “LGBT denilen değerlerimize uymayan, bu topraklarla uyuşmayan Batının bize sunduğu bir olay. Biz bu toprakların çocuğuyuz. Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler var mı? Var da biz mi bilmiyoruz? Belki böyle eğilimleri olan bireyler olabilir. Ama bunun toplumsallaşması diye bir şey söz konusu mu? Bunun toplumsallaşması ahlak değerlerimizi ve aile yapımızı ortadan kaldıracaktır” dedi ve nefret söylemini “LGBT sapkınlıktır” diyerek sürdürdü.

Soylu, LGBTİ+ derneklerinden de bahsederek şöyle devam etti:

“Bu LGBT olayı Avrupa'dan ve ABD'den bize pazarlanmaya çalışılan bir şey. Bu olay bizim aile yapımızı parçalayabilir. Türkiye'yi parçalamak için dış güçler destekliyor.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, nefret suçları, siyaset
İstihdam