01/06/2023 | Yazar: Kaos GL

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” 11 Haziran’da beşinci durağı Antalya’da.

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” Antalya yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) 6 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği, her hafta farklı bir konu üzerine duygu, düşünce ve deneyimleri aktardığı Pazar Sohbetleri şehir şehir geziyor.

Ankara’da 17 Mayıs Derneği, İzmir’de Genç LGBTİ+ Derneği, Aydın’da Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Diyarbakır’da Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu ile gerçekleştirilen “Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri”nin beşinci durağı Antalya.

Sohbetin konusu “seçtiklerimiz”:

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri’nde bu hafta ‘seçtiklerimiz’ üzerine konuşuyoruz. Sürekli birtakım seçimler yapıyoruz. Bunların bir kısmı hayatımızı nasıl yaşayacağımıza dair çok belirleyici oluyor. Mesleğimizi, yaşayacağımız yeri, kim tarafından temsil edileceğimizi, nasıl yaşamak istediğimizi, partnerimizi belirlerken hep bir seçim yapıyoruz. Peki bu seçimlerimizi nasıl yapıyoruz, neyi neden seçiyoruz? Lubunya olarak varoluşumuz seçimlerimizi nasıl etkiliyor, kendi seçimlerimizi gerçekten yapabiliyor muyuz? Gelin, 11 Haziran Pazar günü 14.30’da seçtiklerimizi konuşalım.”

11 Haziran Pazar günü saat 14:30’da yüz yüze yapılacak sohbete katılmak için katılım formunu doldurabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak sohbet için adres bilgisi yine e-posta ile sohbetten bir gün önce (10 Haziran Cumartesi) paylaşılacak.

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” hakkında

Pazar Sohbetleri ekibinin her ay farklı şehirlerde gerçekleştireceği ‘’Diyar Diyar Pazar Sohbetleri’’ projesi sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’nin 7 bölgesindeki LGBTİ+’lara ulaşıp, çeşitli konularda paylaşım yapmayı amaçlıyor. Proje adı 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinde kaybettiğimiz Pazar Sohbetleri / Mesafesiz Sohbetler gönüllüsü, dostumuz ve yoldaşımız Suna Sözer’in anısına adanarak “Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” olarak değiştirildi.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam