22/02/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin 13. Kadın Kadına Öykü Yarışması’na başvurular sona erdi. Sonuçlar 17 Mart Cumartesi günü açıklanacak.

“Süper Gücünü Hatırla” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin 13. Kadın Kadına Öykü Yarışması’na başvurular sona erdi. Sonuçlar 17 Mart Cumartesi günü açıklanacak. 

Görsel: Michelle Kingdom eserinden

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması başvuruları 15 Şubat Perşembe günü sona erdi. Kadınlardan kadınlara, kadınlardan kadınlar için öykülerin bu seneki teması “Süper Gücünü Hatırla”.

Aslı Solakoğlu, Aylime Aslı Demir, Belma Fırat, Burcu Baba, Güzin Yamaner, Karin Karakaşlı, Oya Burcu Ersoy, Pelin Buzluk ve Süreyya Karacabey’in değerlendirme jürisinde yer aldığı yarışmanın çağrı metnini yazar Belma Fırat yazdı.

Kadın Kadına Öykü Yarışması birincisi 600 TL, ikincisi 500 TL ve üçüncüsü 400 TL kazanacak. Jüri Özel Ödülü kazanan öykü sahiplerine ise 1 yıllık Kaos GL dergisi aboneliği verilecek. Yarışma ile ilgili gelişmeleri Kaos GL’nin web sayfasından takip edebilirsiniz.

Belma Fırat: Senin süper gücün ne?

“Dünyaya bir kadının eli değse Zeyna!
Şöyle ağır bir halı gibi çırpılsa
Tozlar havalansa…”

Didem Madak, Pulbiber Mahallesi

"Ay bi dur. Sakin. Benim kahramanlıkla, süper güçle ne alâkam var deme. Tamam, Zeyna kadın mahkûmların hayran olduğu bir kahraman olabilir ama o aynı zamanda bir şiir kedisi. Nerden baktığına göre değişir yani.

Esasen biz de eril zihniyetin tasarladığı epik kahraman modellerinden bir hayli yorulduk. İkili cinsiyet sisteminin dayattığı heteroseksüel aşk anlayışı ve kadın kurgusuna karşı gündelik yaşamımızda sürdürdüğümüz varoluş mücadelesi; verili perspektife ters köşe yapmak, eril tahakkümde bir çatlak yaratmak, yüzümüze tutulan tek tip aynaları kaleydoskopa dönüştürmek için; yaratıcılığımızla, ironimizle, zekâmızla, esprilerimizle, birbirimize omuz vererek, dayanışarak bulduğumuz yöntemler, manevralar yeterince kahramanlık içermiyor mu? İş dünyasında, aile ilişkilerimizde, aşk hayatımızda, devlet, bürokrasi, yasa ve yasak sarmalında; çuvallamaktan korkmayarak, pes etmeyerek, yerine göre büyük ya da küçük adımlarla… Dememiz o ki, her birimiz, ayağımıza dolanan şu fallus merkezli halının bir ucundan tutup kendi usulümüzce çırptığımızda, havalanan tozların kelebek etkisi ile birbirimize dokunup yaşamlarımızı bir nebze olsun güzelleştirebiliyorsak; bunu eşi benzeri olmayan yeteneklerimize, süper güçlerimize borçlu değil miyiz? Zeyna olmak şart değil ki… O halde ne duruyorsun, hemen yazmaya başla. Senin süper gücün ne?"


Etiketler: kadın
İstihdam