22/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Süper Kahraman İnterseks belgeseli, Kuirfest kapsamında bu haftasonu Ankaralı seyirciyle buluşacak.

“Süper Kahraman İnterseks” yolculuğuna devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yönetmen Tuğba Baykal’ın interseks aktivistleriyle çektiği Süper Kahraman İnterseks belgeseli, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ankara’da yapılan ön gösteriminin ardından 17 Şubat’ta CETAD Kongresi’nde son haliyle gösterildi. Belgesel 24 Şubat akşamı ise Ankara’da Kuirfest kapsamında gösterilecek.

İnterseks aktivistleri Belgin Günay, Şerife Yurtseven ve Yasemin Bahar’ın kişisel deneyimleri üzerinden intersekslerin yaşadıkları hak ihlalleri ve günlük yaşamlarına odaklanan Süper Kahraman İnterseks belgeseli 17 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da CETAD Kongresi kapsamında gösterildi.

Belgesel ham haliyle 8 Kasım İnterseks Dayanışma Günü’nde Ankara’da küçük bir gruba ön gösterim şeklinde izletilmişti. CETAD kongresinde ise son haliyle ve ilk kez geniş bir kitleye gösterim yapıldı. Gösterimin ardından belgeselle ilgili Dr. Koray Başar’ın moderatörlüğünde filmde yer alan Günay, Yurtseven ve Bahar ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Katılımcılardan çokça ilgi gören filmin söyleşi kısmı da soru ve cevapların yoğunluğuyla bu ilgiyi yansıttı.

Süper Kahraman İnterseks, yolculuğuna 24 Kasım akşamı Ankara’da Kuirfest kapsamında yapılacak gösterimle devam edecek. Bu gösterime filmin yönetmeni Tuğba Baykal ve aktivist Belgin Günay da katılacak. Baykal ve Günay’a Almanya’dan gelen OII Europe aktivistleri Jana Hugo ve Irene Kuzemko da eşlik edecek. Hugo ve Kuzemko, intersekslerin yaşadıkları hak ihlallerini, beklentilerini ve interseks hareketini Avrupa kıtası genelinden bir bakış ile aktaracak.

Süper Kahraman İnterseks

Yapım yılı: 2024

Süre: 43 dakika

Yönetmen: Tuğba Baykal

Oyuncular: Belgin Günay, Şerife Yurtseven, Aslı Yasemin Bahar


Etiketler: kültür sanat
İstihdam