27/09/2021 | Yazar: Kaos GL

“Suruç için adalet, herkes için adalet” Suruç Aileleri İnisiyatifi, davanın 29 Eylül’de görülecek 20. duruşmasının takipçisi olmaya çağırıyor.

Suruç Aileleri İnisiyatifi davanın takipçisi olmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin çağrısından

Suruç katliamının üzerinden 6 yıl geçti. Suruç Aileleri İnisiyatifi ve hak savunucuları altı yıldır Suruç için adalet istiyor. “Suruç için adalet, herkes için adalet” diyerek hepimizin zihinlerine kazınan bütün katliamlara karşı mücadele ediyor.

İnisiyatif, 29 Eylül’de 20. duruşması görülecek davanın takipçisi olmaya çağırıyor:

“20 Temmuz 2015'de çoğu öğrenci yüzlerce kişi Kobâne’nin yeniden inşası için yola çıkmışlardı. Tek amaçları yıkılmış bir kentin yeniden inşasına bir tuğla koymak, yaralı insanlara, çocuklara dokunmak, umut olmaktı. İnsanlığı yalnızca ortakça bir idealin yücelteceğine inanıyorlardı. Fakat umut dolu yolculukları IŞİD çetelerinin canlı bomba saldırısı ile kana bulandı. 33 Düş Yolcumuz Suruç Amara Kültür Merkezi bahçesinde ölümsüzleşti. Yüzden fazla arkadaşımız yaralandı. Bu güne kadar görülen 19 duruşmada mahkeme heyetinden talep ettiklerimizin birine bile yer verilmemiş, ailelerin ve avukatların talepleri yok sayılmıştır. Mahkeme heyetinden talep edilenlerin başında; Suruç ve Ankara katliamı arasındaki bağın açığa çıkarılmasıydı. Biz biliyoruz ki başta Ankara ve Suruç katliamları başta olmak üzere IŞİD'in Türkiye’de gerçekleştirdiği katliamlar aynı yerden planlandı ve hayata geçirildi. Bu katliamlar sadece brkaç kişinin planlayıp gerçekleştiremeyeceği kadar karmaşık ve derin bağlantılı olan katliamlar. Biz bu bağlantıların açığa çıkarılması ve katliamda parmağı bulunan herkesin yargılanarak cezalandırılmasını istiyoruz. Verilen mütaladan da anlıyoruz ki mahkeme heyeti ellerindeki tek sanığa ceza vererek dosyayı kapatmak istiyor.

Mahkeme süresi boyunca ailelerimizin ve avukatlarımızın taleplerini tekrar özetleyelim;

Dönemin başbakanı olan ve 7 Haziran – 1 Kasım 2015 arasında olan katliamları siyasi rant haline getirerek rapiklerini bu dönemi açıklamakla tehdit eden Ahmet Davutoğlu mahkemeye gelerek bildiklerini anlatmalıdır.

Dosyadaki görüntülerde en kritik olan 5 saatlik görüntü kayıp. Bu görüntülerin de dosyaya konulmasını istiyoruz.

Azzo Halaf Süleyman El Aggal isimli şahsın dosyaya dahil edilerek bombaları nasıl temin ettiği, Abdurrahman Alagöz’e nasıl ulaştırdığı sorulmalı.

Yakup Şahin duruşma salonuna getirilsin!

Suruç davasında bunca eksiklik varken ve katliamın arkasındaki bağlantılar açığa çıkarılmamışken Suruç katliamında ölümsüzleşenlere kesilmek isteniyor. 29 Eylül'de Suruç davasının 20. duruşması görülecek.”

Suruç Aileleri İnisiyatifi’ni buradan takip edebilirsiniz.

Suruç için adalet, herkes için adalet!

Kaos GL Derneği, Suruç katliamının altıncı yılında bir açıklama yayınlayarak davanın takipçisi olduğunu şöyle duyurmuştu:

“33 kişinin öldürüldüğü, yüze yakın kişinin yaralandığı katliamın ardından açılan davada adalet yerini bulmadığı gibi, adalet isteyenler polis şiddeti ile karşılaştı. Karşılaşmaya da devam ediyor. 29 Eylül’de 20. duruşması görülecek davanın takipçisiyiz. Bu dava, Suruç’ta IŞİD saldırısı sonucu kaybettiğimiz LGBTİ+ aktivistleri, gençler, eşitlik ve adalet mücadelesi yürütenler için adaletin sağlandığı bir şekilde sonuçlanmalı, tüm suçlular cezalandırılmalıdır.

Demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında bugüne kadar yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızı yitirmenin büyük acısını hâlâ yaşıyoruz. “33 düş yolcusunun” hayatları ve mücadeleleri; LGBTİ+’ların eşit ve özgür bir dünyada yaşaması için birlikte mücadelenin önemini gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yıl Suruç Aileleri İnisiyatifi, bizi “Düş Yolcuları Adalet Plaketi” ile onurlandırdı. Bu plaketin sembolik anlamından öte, Suruç için adalet mücadelesinde yoldaşlık anlamına geldiğini de biliyoruz. Bugün 'Suruç için adalet' diyenler şiddetle karşılaşıyor, yasaklarla karşılaşıyor. Bu yasakları biz LGBTİ+ etkinliklerinden de biliyoruz. Yasaklarla bizleri sıkıştırmak isteseler de su akar ve yatağını bulur. Aktığımız yerde birlikte mücadele etmekten, adalet arayışlarımızda yol arkadaşlıklarımızdan onur duyarız. Suruç için adalet, herkes için adalet!”


Etiketler: insan hakları
İstihdam