21/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belli oldu. Katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi SGDF bayraklarıyla donatıldı, merkeze yas hakim.

Suruç katliamında ölenlerin kimlikleri netleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belli oldu. Katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi SGDF bayraklarıyla donatıldı, merkeze yas hakim.
 
SGDF’nin çağrısıyla Kobane’nin yeniden inşası için Urfa’nın Suruç ilçesinde toplanan sosyalist gençlere yönelik katliamda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Antep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan işlemler tamamlandı. Cenazeler için bugün uğurlama töreni gerçekleştirilecek.
 
Antep’de Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemleri sonrasında edinilen bilgiye göre, yaşamını yitirenlerden kimlik bilgileri kesinleşenlerin isimleri şöyle:
 
Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Ali Can Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Medali Barutçu, Aydan Ezgi Salcı, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah AkHamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Mehmet Ali Varol ve Dilek Bozkurt ile kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kadın.
 
Aralarında durumları ağır olanların da bulunduğu yaralıların tedavileri ise Suruç, Urfa, Diyarbakır ve çevre hastanelerde devam ediyor.
 
Katliam yerinde yas
 
Bombalı patlamanın yaşandığı Amara Kültür ve Sanat Merkezi girişine siyah bez asıldı. Patlamanın gerçekleştiği kültür merkezinin bahçesi güvenlik şeridiyle çevrilirken, bahçeye çok sayıda SGDF bayrağı ve flamaları bırakıldı. Kültür merkezinin duvarına çok sayıda bilye parçalarının saplandığı görülürken, merkezin bahçesine giren yurttaşlar ise tek tek aranıyor.
 
Valilik Urfa’da eylemleri yasakladı
 
Öte yandan hedef göstermelere rağmen bombalı saldırıyı önlemeyen Urfa Valiliği, katliam protestosu ve eylemlerini 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu gerekçe göstererek yasakladı. Valiliğin yasak açıklaması şöyle:
 
“Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılması yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.” 

Etiketler: insan hakları
İstihdam