20/07/2021 | Yazar: Kaos GL

Suruç katliamının altıncı yılında, Samsun Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivistlerinden Aydan Ezgi Şalcı’nın düşü gerçekleşti.

Suruç’un altıncı yılında: Gökkuşağından Ezgi’ye Mektuplar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydan Ezgi Şalcı, Samsun Kızıl Okyanus LGBTİ+ Oluşumu aktivistlerindendi. LGBTİ+’ların yaşam mücadelelerinden oluşan bir kitap çıkartmak istiyordu. Bu fikri LGBTİ+ aktivistlerine açtıktan günler sonra 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta İŞİD’in bombalı saldırısında hayatını kaybetti.

Suruç’ta yaralananlardan LGBTİ+ aktivisti Loren Elva, “Hiçbir düş yarım kalmayacak” sözünden yola çıkarak Aydan Ezgi’nin düşünü yarım bırakmadı. “Gökkuşağından Ezgi’ye Mektuplar” kitabı Ceylan Yayınları’ndan çıktı.

25 farklı şehirden LGBTİ+’ların katkı sunduğu anı-anlatı türündeki kitabı yayına hazırlayan Loren Elva şöyle diyor:

“Uzun zamandır üzerinde heyecanla çalıştığımız, ilmek ilmek dokunduğumuz kitabımızı tamamlandık. Kitapta 25 farklı şehirden LGBTİ+ yaşam mücadelelerini anlatıyor. Kitap, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta İŞİD’in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Samsun Kızıl Okyanus LGBTİ+ Oluşumu aktivisti Aydan Ezgi Şalcı arkadaşımızın fikriydi. Ezgi hayatını kaybetmeden 10 gün önce bu kitabı çıkarmak istediğini benimle paylaşmıştı ancak düşü Suruç’ta yarım kaldı. Yıllar sonra Ezgi’nin bu düşünü tamamladığımız için mutluluk duyuyoruz. Kitabı Ezgi’ye, nefret cinayetlerinde kaybettiğimiz LGBTİ+lara ve Suruç’ta yitirdiklerimize atfediyor, kitapta emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kitap, Yayıncılar Kooperatifi üzerinden online satışta!


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam