21/07/2015 | Yazar: Kaos GL

‘Ölümü kutsallaştıran, yapay sınırlar yaratan bütün iktidarlara karşı sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz bir dünya için olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.’

Suruç’ta öldürülen Alper Sapan’ın vicdani ret metni Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Ölümü kutsallaştıran, yapay sınırlar yaratan bütün iktidarlara karşı sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz bir dünya için olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.”

 

Suruç katliamında bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren isimlerden biri de Eskişehir Anarşi İnisiyatifi’nden Alper Sapan’dı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun yeniden inşa için Kobanê’ye giderken Suruç’ta uğradığı bombalı saldırıda hayata gözlerini yuman Sapan’ın 15 Mayıs’ta açıkladığı total vicdani ret metnini yayınlıyoruz:

“Ben Alper Sapan

“Öncelikle bir insan, sonrasında bir anarşist olarak total reddimdir. Devletler kendilerine itaat etmeyenlere işkence etti, sindirdi, öldürdü. Bu zulmü görmezden gelmeyi insanlık vicdanına aykırı buluyorum. İktidarın güçlerini ve zenginliklerini koruması uğruna verilen savaşları, kardeşi kardeşe kırdıran militarist zihniyeti reddediyorum. İktidarın çıkarları uğruna bireyleri gasp etmesini, dünyanın her bir yanında ezilen halkların katledilmesi izlemeyeceğim, sessiz kalmayacağım.

“Ölümü kutsallaştıran, yapay sınırlar yaratan büyün iktidarlara karşı sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz bir dünya için olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.

“Hiç kimse için ölmeyecek, hiç kimse için öldürmeyeceğim. Ölüm değil yaşam için militarizmi reddediyorum.” 


Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam