30/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Susma Platformu, Birleşmiş Milletler Evrensel Periyodik İnceleme toplantısındaki Türkiye tavsiyelerinin kabul edilmesi için sosyal medya kampanyası başlattı.

Susma Platformu #BMTavsiyeleriKabulEdilsin diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Farklı alanları sansüre karşı bir araya getirmeyi hedefleyen Susma Platformu, Birleşmiş Milletler (BM) Evrensel Periyodik İnceleme toplantısındaki Türkiye tavsiyelerin kabul edilmesi için sosyal medya kampanyası başlattı.

BM Cenevre Ofisinde, 28 Ocak’ta gerçekleşen ve 15 devletin Türkiye’ye insan haklarını geliştirmek amacıyla sunduğu tavsiyelerin arasında LGBTİ+ etkinlikleri olmak üzere barışçıl gösteri ve toplantı hakkı ihlal edilmemesi ve etkinliklere yönelik yasaklara son verilmesi de yer alıyor.

Susma Platformu’nun “BM ülkelerinin Türkiye’ye verdiği,  kültürel ve sanatsal ifade özgürlüğü ile beraber medya özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesini sağlayacak tavsiyelerin kabul edilmesini istiyoruz” diyerek duyurduğu sosyal medya kampanyasında kullanılan etiket ise: #BMTavsiyeleriKabulEdilsin

Türkiye’de insan haklarının geliştirilmesi için başlatılan kampanyaya #BMTavsiyeleriKabulEdilsin etiketiyle paylaşım yaparak katılabilirsiniz.

Platformun konuyla ilgili paylaşımlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye temsilcisi Cenevre’de LGBTİ+ hakları ihlallerini inkar etti

Evrensel Periyodik İnceleme toplantısında Türkiye Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı LGBTİ+’ların insan hakları ihlallerini inkar etti.

Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Türkiye’de LGBTİ+’lara yönelik sistematik yasak ve engellemelere rağmen, LGBTİ+’ların Türkiye’de toplantı ve gösteri özgürlüğü olduğunu iddia etti. Kaymakçı, “Toplantı ve gösteri özgürlüğü ile ilgili olarak, 2017 yılında LGBTİ’ler 97 faaliyet yaptı. Bunlara 20 bin kişi katıldı. 119 kişi şiddet nedeniyle gözaltına alındı. Sistematik bir yasaklama yok” dedi.

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam