25/02/2022 | Yazar: Kaos GL

Susma Platformu 3 Mart Perşembe günü düzenleyeceği etkinlikle Türkiye’de sansürün ve otosansürün 2021 yılındaki seyrini konuşacak.

Susma Platformu Türkiye’de sansür ve otosansürün 2021 yılını değerlendirecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Susma Platformu Türkiye’de sansür ve otosansürün 2021 yılını değerlendirecekleri bir etkinlik düzenliyor. Susma Platformu tarafından hazırlanan “Türkiye’de Sansür ve Otosansür: 2021” raporunda öne çıkan bulguların paylaşılacağı etkinlikte çeşitli değerlendirmeler de yapılacak.

Sansür de var mücadele de

Susma Platformu, 2021 yılı boyunca kültür, sanat, medya ve internet yayıncılığı alanlarının bütün alt başlıklarında görülen sansür ve diğer ifade özgürlüğü ihlâllerini değerlendirdiği raporunu tamamladı.

Rapora göre 2021 gazetecilerin ve sanatçıların yargılanıp cezalandırıldıkları, pandemi tedbirleri ile kültür sanatın gözden çıkarıldığı, RTÜK ve sosyal medya yasalarıyla dijital sansürün derinleştiği, ‘genel ahlak’ gerekçesiyle filmlerin ve kitapların yasaklandığı, birçok şehirde kayyımlar ve etkinlik yasaklarıyla neredeyse fiili OHAL’in sürdürüldüğü bir yıl oldu. Bunların yanında dayanışmaya, sansüre ve otosansüre karşı birlikte mücadele etmeye dair pek çok girişim de oldu.

Zoom üzerinden gerçekleşecek etkinliğe buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam