07/01/2011 | Yazar: İbrahim Elmas

Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi (TACSO), Türkiye’de faaliyet gösteren kadın örgütleri yönetici, üye ve çalışanlarına yö

Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi (TACSO), Türkiye’de faaliyet gösteren kadın örgütleri yönetici, üye ve çalışanlarına yönelik 7-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Van'da “Savunuculuk ve Lobicilik Eğitimi” gerçekleştiriyor.
 
TACSO Türkiye Koordinatörleri Ayça Haykır ve Neslihan Özgüneş, dün yaptıkları açıklamada, eğitimin amacının kadın haklarını savunan örgütlerin güçlendirilerek, yerel ve ulusal seviyede alınan kararlara etki edebilmelerini hedeflemek olduğunu belirttiler.
 
Ayça Haykır, bölgesel ihtiyaçlar göz önüne alındığında, bölgemizde kadın ve çocuklara karşı şiddetin ilk sıralarda yer alan bir sorun olduğunu görüyoruz. Bu sorunu çözümü için mücadele veren örgütlerin çalışmalarının desteklenmesi bizim için büyük önem taşımaktadır, dedi.
 
3 gün sürecek eğitimin ilk gününde grup aktiviteleri ve rol oyunları ile tanışma ve savunuculuk kavramına giriş yapılacaktır. İkinci gününde ise kadın hakları savunuculuğu alanında önemli çalışmalara imza atmış olan Avukat Hülya Gülbahar ve Liz Amado deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak. Eğitim programının son gününde ise katılımcılar ilk iki günde edindikleri bilgileri uygulamalar ile pekiştirecekler.
 
Türkiye ile birlikte 7 Balkan ülkesinde faaliyet gösteren TACSO, Sivil Toplumun güçlendirilmesi ve karar mekanizmalarına etkin katılımının sağlanmasını amaçlıyor


Etiketler: kadın
nefret