16/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin düzenlediği okur söyleşi etkinliklerinden “Tahayyül Söyleşileri” Frankeştayn Kitabevi ev sahipliğinde 23 Kasım Perşembe günü İstanbul’da!

“Tahayyül Söyleşileri” İstanbul’a geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi’nin düzenlediği “Tahayyül Söyleşileri” etkinliği 23 Kasım Perşembe günü İstanbul’da gerçekleşecek. Kaos GL Dergisi’nin editörü Umut Güven’in moderatörlüğünde Berfu Şeker ve İlker Hepkaner’in konuşmacı olacağı etkinlik, herkesin katılımına açık.

Etkinliğin davet metni:

“İnsan hakları savunucuları ve aktivistler için baskının giderek arttığı ve ayrımcılığın özel yaşamlarımızda kendini daha fazla hissettirdiği günlerden geçerken, Kaos GL Dergisi herkes için özgür ve yaşanabilir bir dünya tahayyülüyle söz üretmeye devam ediyor. 

Kaos GL Dergisi'nin editörü Umut Güven, otoriteryan sisteme umut ve tahayyülle karşılık vermek üzere “hayal etme, düşleme” anlamlarında kullanılan “tahayyül” temasını Berfu Şeker ve İlker Hepkaner ile tartışmaya açacak. Frankeştayn Kitabevi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan söyleşi 23 Kasım Perşembe günü saat 19:00'da herkesin katılımına açık.”

Berfu Şeker kimdir?

Berfu Şeker Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV Bölümünden mezun olduktan sonra 2011 senesinde yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Eleştiri ve Kültür Çalışmaları Programı'ndan aldı. Feminist ve LGBTİ+ hareketi içerisinde örgütlendi. Yerli ve yabancı çeşitli mecralarda makale, çeviri ve söyleşileri yayımlandı, feminizm, queer teori, sinema, toplumsal cinsiyet karşıtı hareketler üzerine çalışmalar yaptı, Bilgi Üniversitesi’nde ders verdi. Metis yayınlarından çıkan “Başkaldıran Bedenler: Türkiye’de Transgender, Aktivizm ve Altkültürel Pratikler” isimli bir derleme kitabı bulunmaktadır. 2019’a kadar Sel Yayıncılık bünyesindeki “Queer Düş’ün Serisi”nde danışma kurulunda yer aldı. Halen Kadının İnsan Hakları- Yeni Çözümler Derneği’nde Savunuculuk Koordinatörü olarak çalışıyor.

İlker Hepkaner kimdir?

İlker Hepkaner, yazar, editör ve podcast yapımcısı. Popüler kültür üzerine yazdığı Türkçe ve İngilizce yazılar KaosGL Dergi, 5 Harfliler, The Journal of Popular Culture, The Revealer ve Mangal Media gibi mecralarda yayımlandı. Sezgin İnceel'le hazırlayıp sunduğu Yine Yeni Yeniden 90'lar podcast'i 2021 senesinde Power Podcast En Güçlü Müzik Podcast'i ödülünü aldı. İlker şu aralar Velvele.net'te Edebiyat ve İngilizce editörlüğü ve Sanat Dünyamız'da yayın danışmanlığı görevlerini sürdürüyor. İlk şiir kitabı Beyefendiler Aralık 2023'te 160. Kilometre tarafından piyasaya sürülecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam