06/07/2015 | Yazar: Kaos GL

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Adalet Bakanı Kenan İpek’e LGBTİ Hapishanesini ve LGBTİ’leri sordu.

Tanal, Adalet Bakanı’na LGBT Hapishanesini ve LGBT’leri sordu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Adalet Bakanı Kenan İpek’e LGBTİ Hapishanesini ve LGBTİ’leri sordu.   
              
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal meclise verdiği soru önergesinde cezaevlerindeki LGBTİ’lerin durumunu ve Adalet Bakanlığının hapishane faaliyetlerini sordu.
 
Adalet Bakanlığı daha önce LGBT’ler ile ilgili bilgi edinme başvurusuna “LGBT yurttaşların haklarına dair hiçbir faaliyetimiz yok” cevabını vermiş, sonraki gün cezaevi psiko-sosyal servis uzmanlarına eğitimler verildiğini belirtilmişti.
 
Tanal verdiği önergede şu soruları yöneltti:
 
*Bakanlığınızca; Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel ve İnterseksüel (LGBTİ) yurttaşlarımız için özel bir hapishane yapılmasının planlandığı iddiaları doğru mudur?
 
*Bu özel hapishanenin yapılma sebepleri nelerdir?
 
*Bu özel hapishanenin LGBTİ yurttaşlarımıza yapılan ayrımcılığı ortadan kaldırmak yerine daha fazla pekiştireceği gerçeği Bakanlığınız tarafından değerlendirme kapsamına alınmış mıdır? Öyle ise bu özel hapishanenin LGBTİ yurttaşlarımıza yarardan çok zarar getireceği ihtimali Bakanlığınızca göze alınmış mıdır?
 
*Türkiye’de ki ceza ve tutukevlerine toplam kaç adet LGBTİ yurttaşımız bulunmaktadır?
 
*Bu yurttaşlarımızın kaldıkları cezaevlerine girerek sosyolojik araştırma yapmak isteyen veya koşullarını tespit etmek isteyen akademisyenlere izin belgeleri olsa dahi Cezaevi yöneticileri tarafından izin verilmediği iddiaları doğru mudur? Bu kişilerin LGBTİ yurttaşlarımızla görüştürülmesinde zorluk yaşadıkları doğru mudur?
 
*Ceza ve tutuk evlerine bu bağlamda araştırma maksatlı kaç başvuru yapılmıştır?
 
İlgili haberler:
 
 

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam