06/01/2015 | Yazar: Kaos GL

İnternet Özgürlüğü 2014 raporu, Türkiye’de LGBTİ’lere yönelik sansür ve cezaları ortaya koyuyor.

Tanışma uygulamasına yasak, LGBTİ aktivistine para cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnternet Özgürlüğü 2014 raporu, Türkiye’de LGBTİ’lere yönelik sansür ve cezaları ortaya koyuyor.
 
ABD merkezli Freedom House adlı örgütün internet özgürlüğüne ilişkin Türkiye raporu LGBTİ toplumu tarafından yaşanan sansür ve cezaları gözler önüne seriyor.
 
Örgüt, Mayıs 2013 ile Mayıs 2014 arasında Gezi protestoları, yolsuzluk skandalları ve yerel seçimlerin internet üzerindeki baskıların artmasıyla sonuçlandığına dikkat çekiyor.
 
Rapor ayrıca dijital saldırı ve tacizin kadın ve LGBTİ haklarına zarar vererek otosansür yoluyla kadınların ve LGBTİ’lerin çevrimiçi kültüre katılımlarını engellediğinin altını çiziyor.
 
Türkiye’de LGBTİ’ler için internet sansür ve ceza demek!
 
Raporda LGBTİ’lere yönelik sansür ve cezalara ilişkin ise erkek erkeğe tanışma uygulaması Grindr ile LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e yer veriliyor.
 
Erkek erkeğe tanışma uygulaması Grindr, Eylül 2013’te sansürlendi. İstanbul Anadolu 14. Sulh Ceza Mahkemesi, “koruma tedbiri” olarak Grindr’a erişimi engelledi
 
[Eski] Başbakan Erdoğan’ın LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı “ibne” tweet’i davasında ise Pişkin’e 1500 lira para cezası verildi. Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine Twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, Başbakan Erdoğan da Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikâyetçi olmuştu. 
 
Freedom House’un İnternet Özgürlüğü raporunun tamamına bu bağlantıdan erişebilirsiniz.  

Etiketler: medya
İstihdam