23/11/2018 | Yazar: Kaos GL

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu: “Nefret cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız.”

Tanrıkulu: Nefrete inat, yaşasın hayat! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu: “Nefret cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için basın açıklaması yayınladı.

Türkiye’nin Avrupa’da en çok nefret suçu işleyen ülke olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, “Transfobik saldırılara ve ayrımcılığa maruz kalan; nefret cinayeti sonucu yaşamını kaybeden tüm mağdurları anıyorum. Nefret cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Tanrıkulu’nun açıklamasının tam metni şöyle:

“Türkiye dünyada en çok nefret suçu işlenen ülkeler arasında 9. sırada yer almaktadır.  Trans Cinayetleri İzleme Projesi’nin Raporuna göre 2008 yılından bu yana, son on yılda Türkiye’de -kayda geçmiş- 51 trans nefret cinayeti gerçekleşmiştir. Bu haliyle Türkiye, Avrupa’da en çok nefret suçu işlenen ülke olarak kabul edilmektedir.

“2018 yılında ise, 4 trans birey nefret cinayeti sonucu yaşamını kaybetmiştir. Hiçbir birey cinsel kimlik ve yöneliminden dolayı ‘nefret’e maruz kalmamalıdır. Nefret suçu kabul edilemez! Nefret suçuna kurban giden veya yaşamlarını bitmeyen bir ayrımcılık ve tehdit altında, nefret söylemlerine hedef olarak geçirmek zorunda bırakılan her bir trans birey devletin ve toplumun ‘yaşam hakkının kutsallığı, eşitlik ve adalet’ anlayışındaki eksikliğin ve karanlığın göstergesidir.

“Transfobik saldırılara ve ayrımcılığa maruz kalan; nefret cinayeti sonucu yaşamını kaybeden tüm mağdurları anıyorum. Nefret cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız.

“Nefrete inat; yaşasın hayat!”

İlgili haber:

CHP Başkan Yardımcısı Gökçen’den 20 Kasım açıklaması

 


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret