30/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Gençlerin cinsel sağlık alanında hak sahibi bireyler olarak güçlenmesini amaçlayan 5. Dönem 1 Aralık Gençlik Fonu başvuruları açıldı.

TAP Vakfı 1 Aralık Gençlik Fonu’na başvurular açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) 1 Aralık Gençlik Fonu kapsamında, gençlik örgütlerinin ve gruplarının "üreme sağlığı, cinsel sağlık, üreme hakları" ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilişkili bir çerçevede “güvenli cinsellik” temalı proje ve etkinliklerini destekliyor.

TAP Vakfı 1 Aralık Gençlik Fonu’nun amacı, yerel düzeyde gençlerin "üreme sağlığı" ve hakları alanında hak sahibi bireyler olarak güçlenmesi ve bunun için geliştirecekleri fikirleri hayata geçirecek bir destek mekanizmasının oluşturulması.

TAP Vakfı 1 Aralık Gençlik Fonu öncelikli olarak toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında gençlerin "üreme sağlığı" hizmetlerine erişimi ve uluslararası standartlar çerçevesinde sahip oldukları haklara dair farkındalığı arttırıcı çalışmaları destekleyecek.

Fon kapsamında; 1 Aralık Dünya HIV/AIDS Farkındalık Günü etkinlikleri, güvenli cinsellik için akran desteği, güvenli cinsellik için farkındalık ve bilgilendirme, cinsel sağlık için danışmanlık ve hizmetlere erişim konularında proje ve etkinliklere destek sağlanacak.

Başvuru ve detaylar için Tap Vakfı’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık, cinsellik
nefret