24/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Sanatçılar ve aktivistler tarafından üretilen sanat projesi TAPA ilk Instagram canlı yayın söyleşisini Şener Özmen ile gerçekleştirecek.

TAPA, “Göç ve Mültecilik Kavramlarının Güncel Sanat Alanındaki Etkileri”ni konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçılar ve aktivistler tarafından aktivizmden güç alan sanatçılar için üretilmiş bir sanat projesi olan Transformative Art Project for Activists (TAPA) Instagram canlı yayınları düzenliyor.

TAPA’nın ilk canlı yayın söyleşisi 27 Nisan Pazartesi günü saat 17:00'da Şener Özmen ile “Göç ve Mültecilik Kavramlarının Güncel Sanat Alanındaki Etkileri” üstüne gerçekleşecek.

TAPA hakkında

Proje, sanat pratiğini bir aktivizm yöntemi olarak belirlemiş sanatçıları birbiriyle temas ettirmek, farklı savunuculuk alanlarından ve sanat disiplinlerinden insanları bir araya getirerek sanatın dönüştürücü etkisini arttırmak amacıyla yürütülüyor.

Rezidans süreç olarak tasarlanan TAPA, belirlenen sürede bir arada yaşam ve üretme deneyimi yaşayacak sanatçıları politik, kişisel ve sanatsal yönden desteklerken aynı zamanda sürece dahil olan sanatçılarla da şekillenecek ve güçlenecek bir ağ olma hedefi de taşıyor.

On sanatçıyla 13 Temmuz- 26 Ağustos tarihlerinde sürmesi planlanan rezidans proje TAPA, Göç/ Mültecilik, Kadın, LGBTİ+, Sakatlık/ Beden, Türcülük/ Ekoloji başlıklarında çalışan sanatçıları başvuruya çağırıyor.

 

 

 


Etiketler: kültür sanat
nefret