05/08/2011 | Yazar: Kaos GL

Beş yıldır ’Cadının Bohçası’ adlı tek kişilik tiyatro oyununu oynayan Esmeray bundan sonra Taraf gazetesinde yazacak

Taraf’a Taraf’sız Esmeray Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 Transseksüel feminist Esmeray Taraf gazetesinde yazmaya başladı. Daha önce kendi hayat hikayesinden hareketle yazıp oynadığı tek kişilik bir "stand-up" Cadı Bohçası ile anılan Esmeray, köşesine de bu ismi verdi.


’ZAMAN KABUL ETSEYDİ ORDA DA YAZARDIM’

Türkiye’nin ilk ve tek travesti yazarı Esmeray, Taraf’ta yazmasıyla ilgili Medyatava’ya ilginç bir açıklamada bulundu: "Zaman gazetesi de kabul etseydi orada da yazardım. İdeolojim yok çünkü sesimizi duyurmak zorundayız."

"Bundan sonra Çarşamba günleri 15 günde bir Taraf gazetesinde yaşamla ilgili yazılar yazacağım. Kadın ve nefret cinayetleri gibi yerel konuları ele alacağım. Ben uzun zamandır yazmak istiyordum. Birkaç gazete aklıma geldi. Habertürk, Taraf ve Radikal. Taraf’a yazımı gönderdim Yasemin Çongar ve Ahmet Altan çok beğenmiş ve kabul ettiler. Kabul etmeleri çok hoşuma gitti. Çünkü Taraf’ı her kesim okuyor. Bugün ilk yazım yayınlandı ve çok sayıda tebrik aldım. Şaşıranlar oldu. Zaman Gazetesi de kabul etseydi orada da yazardım. İdeolojim yok çünkü sesimizi duyurmak zorundayız."

TARAF’IN YENİ YAZARI ESMERAY KİMDİR?

Kars’ta geçirdiği ilk gençlik yıllarında cinsel kimliğinin farkına varan Esmeray, daha rahat yaşayabilmek için on sekizine girmeden İstanbul’a göç etti. Burada çeşitli işlerde çalışmasının ardından önce eşcinsel, sonra da transseksüel olarak seks işçiliği yaptı.

Kadın hareketi ve feminizmle tanıştıktan sonra seks işçiliğini bıraktı. Esmeray, halen bir yandan gündüzleri Amargi’de profesyonel olarak çalışırken, diğer yandan da akşamları İstiklal Caddesi’nde midye satıyor.

 

 


Etiketler: medya
İstihdam