15/10/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün haberi 2010 yılından, Habertürk’ten.

Tarihte bugün: “Eşcinsel sahnesine sansür” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün haberi 2010 yılından, Habertürk’ten. Ümran Avcı’nın haberinde, ATV'de tekrarı yayınlanan “Bir İstanbul Masalı” dizisindeki eşcinsel karakterin sansürlenmesi konu ediniyor.

Haberde Avcı, “…eşcinsel karakterin sansürlenmesine eşcinsel aktivistler sert tepki gösterdi” diyor.

Kaos GL’den demeç: “Filmdeki Zekeriya gay karakterdi ve çok olumlu bir eşcinsel örneğiydi”

Kaos GL’ye de söz veren Habertürk haberi şöyle devam ediyor: “Kaos GL aktivisti Barış Sulu şunları söyledi: Filmdeki Zekeriya gay karakterdi ve çok olumlu bir eşcinsel örneğiydi. Bugüne kadar belki de iyi örnek bakımından ilkti. İşinde gücünde, feminen olmayan, erkek bir karakterdi. 2003'te yayımlanan orijinal bölümde Zekeriya patronuna eşcinsel olduğunu açıklıyor. Ardından işyerinde arkadaşlarının mobbingine uğruyor. Sonuçta buna dayanamayarak patrona istifasını sunuyor. Tekrar bölümünde bu gelişmelerin hiçbiri gösterilmiyor. Demek ki RTÜK o kadar korkmuş ki, kanallar böyle otosansüre gidiyor.”

Haberde konu ile ilgili olarak ATV yetkililerine ulaşıp bilgi almak istediklerini ancak kanaldan hiçbir yetkili açıklama yapmadığı da belirtiliyor.

Dünden bugüne manzara kötü!

Bugün ATV ya da benzeri uyduya kanallarında LGBTİ+ karakterleri görmek bir yana belirli bir ücret karşılığı üye olunarak izlenebilecek program içeriğine sahip Netflix gibi medya kuruluşları dahi RTÜK’ün homofobik, bifobik, transfobik sansürüne uğruyor. Dahası gerici medyalarda bu programlar “sapkın” denilerek boykota çağrılıyor!

 

 


Etiketler: medya
İstihdam