02/02/2016 | Yazar: Kaos GL

‘Burada herkese yer var’ diyen Tarlabaşı Toplum Merkezi kısa film yarışması düzenliyor.

Tarlabaşı’nda herkese yer var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Burada herkese yer var” diyen Tarlabaşı Toplum Merkezi kısa film yarışması düzenliyor.

Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) 10. yıl etkinlikleri kapsamında kısa film yarışması düzenliyor.

“Çokkültürlülük” teması etrafından profesyonel ve amatör herkese açık yarışmaya 1 Ocak 2014’ten sonra çekilmiş Türkiye yapımı kurmaca kısa filmler katılabiliyor. Filmlerin süresinin 25 dakikayı geçmemesi gerekiyor.

Yarışmanın çağrısında Tarlabaşılı bir kadının “Burada herkese yer var” sözlerinden ilhamla tekliğe karşı çokluk vurgusu yapılıyor:

“Gelin hep birlikte tekdüzeliğe ve “tek”in hegemonyasına renklerimiz, tatlarımız, tarihlerimiz, dillerimiz, inançlarımız, sosyal sınıflarımız, yaşlarımız, coğrafyalarımız, bedenlerimiz, cinsiyet kimliklerimiz ve cinsel yönelimlerimiz, fikirlerimiz, seslerimiz, şarkılarımız, yaşamlarımız ve niceleriyle meydan okuyalım.”

Yarışmaya başvurular 11 Mart 2016 Cuma gece yarısına kadar yapılabilir.

Başvuru Formu ve Yönetmelik için tıklayınız.

Tarlabaşı Toplum Merkezi

Tarlabaşı Toplum Merkezi İstanbul'un çok boyutlu dezavantajlı bölgelerinden biri olan Tarlabaşı'nda bölge sakinlerinin kent yaşamına eşit katılımını desteklemek için 2006 yılında kuruldu.

Amaçları arasında sosyal hayattan dışlanan, her türlü yoksulluk ve yoksunlukla mücadele eden bölge sakinlerinin güçlendirilmesi ve yürüttüğü savunuculuk çalışmaları Tarlabaşı'na yönelik ön yargıların azaltılmasını sağlamak, haklarla ilgili ve hak ihlallerine karşı farkındalık kazandırmak yer alıyor.

TTM, 2006 yılından bu yana Tarlabaşı'nda 13000'in üzerinde dezavantajlı çocuk, genç ve kadına sosyal, psikolojik ve eğitsel destek ve danışmanlık sağladı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam