25/05/2015 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Tarlabaşı’nda trans seks işçisi Eylül 23 Mayıs gecesi bindiği ticari araçta iki erkek tarafından gasp edilmek istendi.

Tarlabaşı’nda trans kadına bıçaklı saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Tarlabaşı’nda trans seks işçisi Eylül 23 Mayıs gecesi bindiği ticari araçta iki erkek tarafından gasp edilmek istendi. Kesici aletlerle yaralanan genç kadın Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
İstanbul son günlerde trans kadınlara dönük nefret saldırıları ile gündeme geliyor. 23 Mayıs gecesi transfobik saldırılara bir yenisi eklendi.
 
Pembe Hayat’ın haberine göre 23 Mayıs gecesi müşteri olarak anlaştığı iki erkekle taksiye binen genç trans kadın, taksi içerisindeyken gasp edilmek istendi. Buna direnen trans seks işçisi Eylül bıçak darbeleriyle 3 yerinden yaralandı. Çantasını çalmak isteyen ancak Eylül’ün direnmesiyle karşılaşan saldırganlar genç trans kadını bıçaklayarak kalın bağırsağının delinmesine neden oldu. 
 
Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan genç kadının tedavisi devam ederken saldırganların kimliği henüz bilinmiyor.
 
İstanbul’daki transfobik saldırıların bilançosu
 
İstanbul’da 12 Mayıs gecesi Fındıkzade ve Bağdat Caddesi’nde 2 trans kadın nefret saldırısına uğradı. Fındıkzade’de Migel isimli genç trans kadın kendi evinde birden fazla kişinin saldırısına uğradı. Vücudunda ve kafasında ağır kesikler ve darp edilmeye bağlı ekimozlar oluşan kadın Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Şişli’de 2 Mayıs gecesi ise Gülşen adlı bir trans seks işçisi, arkadaşlarının iddialarına göre iki eski erkek müşterisi tarafından evinde bıçak ve şişle saldırıya uğradı. Şişli Etfal Hastanesi’nde uzun bir ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Gülşen’in yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.
 
Gülşen ile dayanışma için hastaneye gidenler, 3 Mayıs Pazar sabahı 6.00 sularında bir başka trans seks işçisinin kurşunlandığını belirtti. Kadının durumunun iyi olduğu ifade edildi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam