01/07/2021 | Yazar: Kaos GL

“Taylan Antalyalı’yı bağrımıza basıyoruz” diyen Galatasaray Spor Kulübü, sporcu hakkında homofobik hedef göstermede bulunan Turgay Demir ve Emre Bol hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taylan Antalyalı’yı hedef gösteren yorumculara suç duyurusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gökkuşağı renklerine sahip ve üzerinde “Powered by pride / Gururla destekliyorum” yazan bir tişörtle paylaşım yapan Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı, TV 100'de program yapan Turgay Demir ve Emre Bol isimli yorumcular tarafından hedef alınmıştı.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü M. Remzi Sanver, yaptığı açıklamada “Taylan Antalyalı’yı bağrımıza basıyoruz, dilerse hukuki süreçler dahil olmak üzere her türlü desteğe hazırız” dedi:

“Galatasaray Spor Kulübü, değerlerini Türkiye’de bir aydınlanma geleneği olan Galatasaray Mekteb-i Sultânîsi’nden alır. Bu değerler arasında ifade özgürlüğü, hiç kimsenin kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramaması, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için illa o kimliğe sahip olmak gerekmediğinin bilinci vardır. Mesela kadın haklarını kadın olduğumuzdan değil, kız çocuğu sahibi olduğumuzdan değil insan olduğumuzdan savunuruz. Galatasaray’ın değerlerinde insanı insan olduğundan dolayı yüceltmek vardır. İşte böyle bir perspektifle değerli sporcumuz Taylan Antalyalı’nın sosyal medyada bu yönde verdiği mesajdan dolayı muhatap olduğu demokratik eleştiri sınırlarının çok dışında ifadeleri en güçlü şekilde kınıyoruz. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu olayda tereddütsüz olarak kendisinin yanında olduğumuzu, dilerse hukuki süreçler dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Bizimle aynı toplumsal gelişme ve aydınlanma hamuruyla yoğurulduğunu düşünen bütün değerli spor kulüplerinin yönetimlerinin de bakış açımızı paylaştıklarından şüphemiz olmadığından, takdiri elbette kendilerine ait olarak, bu duruşumuza destek olacak bir tavrı sporda rakip ama değerlerde ortak olduğumuzu göstermek açısından çok kıymetli bulacağımızı söylemek istiyoruz.”

“Burada Türkiye kamuoyunun huzurunda kendisine sesleniyorum: Sevgili Taylan kardeşimiz, Galatasaray Yönetim Kurulu olarak kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyor; büyük Galatasaray ailesi olarak sizi bağrımıza basıyor ve sevgiyle selamlıyoruz.”

Bol ve Demir hakkında suç duyurusu

Galatasaray Spor Kulübü, Taylan Antalyalı ile ilgili açıklamaları nedeniyle Turgay Demir ve Emre Bol hakkında “halkı kin ve düşmanlığa yönelttikleri” gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Etiketler: nefret suçları, spor
nefret