31/01/2011 | Yazar: Murat Köylü

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği kurumları ve Uluslararası Af &Ou

Tayland’da Cinsiyet Kimliğine Eşitlik Örneği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği kurumları ve Uluslararası Af Örgütü gibi pek çok uluslararası sivil toplum örgütü ayrımcılık karşıtı küresel  mücadelede özel şirketlerin sorumluluklarının önemine vurgu yapadursun, Tayland’dan örnek bir eşit uygulama haberi geldi.

Tayland’da nisan ayında uçuşlara başlayacak olan bir havayolu şirketi trans kişilere hostes olma konusunda ayrımcılık yapmayıp onları işe alımda engellemeyerek ülkede bir ilki gerçekleştirdi.
Nisan ayında uçuşlara başlayacak olan P.C. Air’in genel müdürü Peter Chan “Bence transgender kişiler sadece eğlence sektöründe değil, çok  iş grubunda kariyer sahibi olabilirler. Birçoğunun hayalinde hostes olmak yatıyordu ve ben de hayallerini gerçekleştirmelerini mümkün kıldım.’ diyor.
 
İşe alınan kişiler arasında 2007′de güzellik yarışması Miss Tiffany’de birinci olan, Thanyarat Jiraphatpakorn da var. Tayland’da basında çıkan habere göre, şirkete 100 dolayında transgender kişi iş başvurunda bulundu.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret