11/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Taylor Swift, 6 Kasım Kongre ara seçimleri için adaylarını açıkladı: “Ten rengi, cinsiyeti ya da kimi sevdiği fark etmeksizin tüm Amerikalılar için savaşmaya istekli olmayan birine oy veremem.”

Taylor Swift: “LGBTQ hakları için mücadele etmek gerektiğine inanıyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Taylor Swift, 6 Kasım Kongre ara seçimleri için adaylarını açıkladı: “Ten rengi, cinsiyeti ya da kimi sevdiği fark etmeksizin tüm Amerikalılar için savaşmaya istekli olmayan birine oy veremem.”  

Taylor Swift, ABD'de 6 Kasım 2018'de yapılacak Kongre ara seçimlerinde oy vereceği adayı resmi Instagram profilinden yoruma kapalı bir şekilde duyurdu.

Swift, geçmişte politik görüşlerini dile getirmekte isteksiz biri olduğunu ancak son iki yılda hep kendi hayatında hem de dünyada gerçekleşen olaylar sebebiyle artık farklı bir noktada olduğunu belirterek başladı. Oyunu her zaman insan haklarını koruyacak ve haklar için savaşacak kişilere vereceğini söyleyen Swift, “LGBTQ hakları için verilen mücadeleye inanıyorum; cinsel yönelim veya cinsiyete dayalı herhangi bir ayrımcılık YANLIŞTIR” dedi.

Swift paylaşımına, “Bu ülkede hâlâ ten rengine dayalı sistematik ırkçılığın olduğunu görüyorum, bunun korkunç bir şekilde yaygın bir hastalık olduğuna inanıyorum. Ten rengi, cinsiyeti ya da kimi sevdiği fark etmeksizin tüm Amerikalılar için savaşmaya istekli olmayan birine oy veremem” diyerek devam etti ve adaylarını açıkladı.

Ünlü sanatçı Senato için Phil Bredesen’e, Temsilciler Meclisi seçiminde ise Jim Cooper’a oy vereceğini açıkladığı gönderi 2 milyonu aşkın beğeni aldı.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam