05/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri Barış ve Demokrasi Partisi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın örgütlerine açtığı TBMM grup toplantısına katıldı

TBMM’de Lezbiyen, Biseksüel ve Trans Kadınlar Konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu haftaki olağan TBMM grup toplantısını kadın örgütlerine açtı. Kaos GL ve Pembe Hayat, BDP’nin  konuşma yapmak üzere davet ettiği sivil toplum örgütleri arasında yer aldı. 
 
Çok sayıda milletvekili, sivil toplum temsilcisi ve basın mensubunun izlediği toplantıyı BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak açtı. Kışanak “Erkek egemen zihniyet illet bir hastalıktır. Kadın ve erkeğin tam eşitliğini hedeflemeyen bir demokrasiden söz edilemez” dedi. 
 
Kaos GL Derneği’nden lezbiyenler ve biseksüel kadınlar adına kürsüden seslenen Aslı Demir şöyle konuştu: “Sadece heteroseksüel kadınlar yok; bizler de varız. Bizler bedenlerimizin ve duygularımızın hiçbir kısıtlama ve baskı görmeyeceği bir dünya için mücadele ediyoruz. Toplumsal cinsiyet ilişkileriyle ve heteroseksizmle derinlemesine bir yüzleşme yaşanmadan hiç bir barışın gerçek olamayacağını biliyoruz. Mücadeleler arasında ağlar örmek için sizlerle bu süreçte bir arada olmaktan onur duyuyoruz.” Demir’i konuşmasının yoğun alkış aldığı gözlendi. 
Pembe Hayat Derneği’nden Belgin Çelik, konuşmasına barış annelerini selamlayarak başladı. Çelik, trans kadınları mağdur eden devlet politikalarını anımsattı. Çelik, kayıtdışı seks işçiliğinin trans kadınları hedef alan ayrımcılık ve nefret cinayetleri için uygun ortam yarattığının altını çizdi.
 
BDP’nin Meclis’teki grup toplantısında ayrıca Barış Anneleri, KESK, Kadın Dayanışma Vakfı ve HDK’dan kadınlar söz aldılar. 
 
Fotoğraflar: Murat Köylü / Kaos GL

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam