04/11/2011 | Yazar: Kaos GL

TBMM Başkanlığı, CHP Milletvekili Levent Gök’ün milletvekillerinin internette girdikleri sitelerin kaydedilip edilmediğine dair soru önergesine "bilgiler kayıt ediliyor" cevabı verdi.

TBMM’de Milletvekillerine Sanal Takip Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TBMM Başkanlığı, CHP Milletvekili Levent Gök’ün milletvekillerinin internette girdikleri sitelerin kaydedilip edilmediğine dair soru önergesine "bilgiler kayıt ediliyor" cevabı verdi.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın soru önergesiyle gündeme gelen kaosgl.org’a girmek için Meclis başkanlığına kayıt yaptırma uygulamasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletvekillerin internette girdikleri siteleri takip ettiği de ortaya çıktı.
 
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün soru önergesini cevaplayan Meclis başkanlığı "Siyasi parti gruplarını ve milletvekillerini sistem dışında bırakacak bir çalışma yapılmaktadır" açıklaması yaptı.
 
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök’ün TBMM Başkanlığı’nca milletvekillerinin mecliste girdiği internet sitelerinin bilgilerinin kaydedilip edilmediğine dair olan soru önergesini yanıtladı. Kaos GL’nin Meclis’ten ulaştığı soru önergesine verilen cevaba göre vekillerininternet log (giriş) bilgileri kayıt altında tutuluyor.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, “Milletvekilleri ve meclis personeli internet kullanımı sırasında binlerce siteye girememektedir. Bu yasaklama Meclis Başkanlığı tarafından mı yapılmıştır?” diye sormuştu 14 Ekim tarihli soru önergesinde.
 
Daha önce Milletvekili Nazlıaka’nın ortaya çıkarttığı, personel kullanıma açık siteler dışındaki sitelere girmek istediğinde bir form doldurulması uygulamasına dikkat çeken Gök, bazı sitelere girmek istendiğinde takibe alındığı mesajı çıktığını belirterek bu uygulamaların gerekçeleri ve dayanağı sordu.
 
“Siyasi parti grupları ve milletvekilleri ayrı hak ve özgürlüklere sahip olacak”
TBMM Başkanlığı’nın yanıtında şu ifadeler yer alıyor:
TBMM’nin tüm erişim güvenliğini sağlayan Fortinet-FortiAnalyzer Güvenlik Duvarı cihazı log kayıtlarını kendi bünyesinde tutmaktadır. Loglara yalnızca bu cihazların üzerinde zimmeti bulunan Bilgi İşlem Müdürlüğü görevlisi erişebilmektedir.
TBMM tarafından özel bir filtre uygulanmamaktadır. Satın alınan ürünün ve servis sağlayıcıların kanunlar çerçevesinde uyguladığı filtreler doğal olarak TBMM tarafından da uygulanmaktadır (...) Bu bilgiler ışığında kişi hak ve özgürlüklerini ihlal eden herhangi bir uygulama bulunmamaktadır. Uygulamaların tümü bilgi güvenliği, uluslararası bilişim ve kalite standartları göz önünde bulundurularak yerine getirilmektedir
Siyasi parti gruplarını ve milletvekillerini sistem dışında bırakacak bir çalışma yapılmaktadır. Bunun için alınması gereken lisanslı yazılımların alım sürecine başlanmıştır. Çalışmaların bitiminde siyasi parti grupları ve milletvekilleri ayrı hak ve özgürlüklere sahip olacaktır.
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam