21/10/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Tegan ve Sara’nın anıları, Clea DuVall’ın ikilinin anı kitabından uyarladığı senaryoyla komedi dizisi oluyor.

Tegan ve Sara’nın anıları dizi oluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçı ikizler Tegan ve Sara’nın (Quins) anılarını anlattıkları “Highschool” kitabı geçtiğimiz yıl Eylül ayında, ikilinin ergenlik yıllarında yazdığı ancak yayınlanmayan demolarından oluşan “Hey, I'm Just Like You” albümüyle eş zamanlı olarak çıkmıştı.

Her ikisi de açık kimlikli lezbiyen olan ve LGBTİ+ etkinlik ve projelerine verdikleri desteklerle de bilinen Quins ikizlerin anılarının komedi dizisi olarak yayınlanacağı duyuruldu. Dizinin senaryosunu açık kimlikli lezbiyen yazar, yapımcı ve yönetmen Clea DuVall yazdı. DuVall aynı zamanda pilot bölümü de yönetecek.

tegan-ve-sara-nin-anilari-dizi-oluyor-1

Clea DuVall, Tegan ve Sara. Tegan ve Sara bu fotoğrafı 2019’daki Lezbiyen Görünürlük Günü için “3 görünür lezbiyen” açıklamasıyla paylaşmıştı.

Kitaba dair...

15 yaşındayken kurdukları müzik grubuyla ünlenen Tegan ve Sara’nın anı kitabında yaşananlar her ikisinin gözünden ayrı ayrı paylaşılıyor. İkizler, cinsel kimliklerine dair keşifleri esnasında birbirlerine açılmadan geçirdikleri ve Sara’nın açılmasıyla başlayan süreci de aile anılarıyla kitapta paylaşıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam