01/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Teksas hükümetinin göç politikaları, LGBTİ+ sığınmacıların ihtiyaçlarını göz ardı ediyor.

“Tek kriz, yeniden inşa edilmesi gereken bozuk bir sistemdir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Teksas hükümetinin Meksika sınırdaki geçişleri engelleyen uygulamaları gündemde. Geçtiğimiz günlerde Teksas valisi Greg Abbot,Meksika sınırını dikenli tellerle örmeye devam edeceğini söylemişti. Bu haliyle Teksas hükümeti, federal yasalara ve ABD Yüksek Mahkemesi’nin sınırdaki tellerin ve bariyerlerin kaldırılmasına ilişkin kararına aykırı hareket ediyor. Teksas hükümetinin göç politikaları, LGBTİ+ sığınmacıların da güvenliğini tehdit ediyor.

DallasVoice’da yer alan habere göre; Ulusal LGBTQ Görev Gücü politika direktörü Allen Morris, Teksas hükümetinin göç politikalarının LGBTİ+’lara zarar verdiğini söyledi. Morris, şu ifadeleri kullandı:

“Bunun LGBTQ sığınmacıları, özellikle de trans kardeşlerimizi nasıl etkilediğini göz ardı edemeyiz. Güvenliğe muhtaç insanlarımız siyasi oyunlara alet edilmemelidir. Başkan Biden, adalet ve insancıl bir sığınma sistemi sözü verdi. Sınırın kapatılması sığınma hakkını ortadan kaldıracak ve önceki yönetimin aşırılıkçı yalanlarına güven kazandıracaktır. Başkan Biden'dan masadakileri yeniden düşünmesi ve onur ve insanlığı güvence altına almak için bizimle birlikte çalışmasını talep ediyorum”

Sığınma hakkını korumanın önemli olduğunu belirten Morris, “Aşırılar sınırda bir 'kriz' olduğuna inanmanızı istiyor. Tek kriz, yeniden inşa edilmesi gereken bozuk bir sistemdir. LGBTQ'ların, engellilerin ve Siyah ya da esmer sığınmacıların ihtiyaçları ya göz ardı ediliyor ya da daha kötüsü korku yaratma taktiği olarak kullanılıyor”


Etiketler: insan hakları, mülteci, siyaset, dünyadan
İstihdam