18/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Türk-İş'in Sıhhiye Meydanı'nda düzenlediği "Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar" mitingine on binlerce kişi katıldı. 

Tekel İşçileri Genel Grev İstiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk-İş'in Sıhhiye Meydanı'nda düzenlediği "Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar" mitingine on binlerce kişi katıldı. 

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yaptığı konuşmada, “Eylemlerimizden rahatsız olanlar var. Ben de diyorum ki rahatsız olacağına çözüm üret. Herkes bilsin ki, Türk-İş belki her zaman gürlemez ama gürlediğinde yağar ve kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Biz tavrımızı koyarız, ülkeyi idare edenlerin yapması gereken, bizlere kulak vermek, taleplerimize duyarlı olmaktır. Kulak ardı mı ediyorlar? O noktada, sorumluluk hatada ısrar edenlerin olur, işçinin değil." dedi. 

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu’dan "genel grev açıklaması" bekleyen TEKEL işçileri, bu beklentileri gerçekleşmeyince Kumlu’nun konuşmasının ardından konuşmaların yapıldığı kürsünün önüne geldi. İşçilerden bazıları platformun üzerine çıkarak, "genel grev genel direniş" sloganı attı.
 
Miting, son dönemde başta TEKEL işçileri olmak üzere çalışanların karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle düzenlendi.
 
Ankara’da 34 gündür eylem yapan TEKEL işçilerinin de yer aldığı mitingde, dayanışma için eşcinseller de katıldı.
 
TEKEL işçileri, Türk-İş’in Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği "Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar" mitinginden sonra 34 gündür eylemlerini devam ettirdikleri Türk-İş Genel Merkezi önüne geldi. Türk-İş yönetiminin kendilerine yeterince destekte bulunmadığını söyleyen işçiler, "Kumlu istifa" sloganları attı.


İşçilerden yaklaşık 150 kişilik bir grup ise binaya girerek daha önce çıkmadıkları Başkanlık katında slogan atmayı sürdürdü.
“İşgal” suçlamasına “sendika bizim evimiz” diye tepki gösteren işçiler daha sonra aşağıda bekleyen arkadaşlarına katıldılar.
 
“İşçiye Kalkan El İflah Olmaz!”







“İşçiye Kalkan El İflah Olmaz!” pankartı ile mitinge katılan Kaos GL üyeleri, mitinge neden katıldıklarını miting öncesi yaptıkları çağrıda şöyle açıklamışlardı: 
 

Özgür ve Eşitlikçi Bir Arada Yaşamı Savunmak İçin Mitinge Katılıyoruz
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüeller (LGBTT) olarak gökkuşağı bayrağının altında mitinge katılıyoruz…
 
İşçilere kalkan elin iflah olmayacağına inandığımız için mitinge katılıyoruz…
 
Yıllarca sömürdükten sonra artık herkesin ne hali varsa görsün diyen politikalara karşı TEKEL işçileriyle dayanışmak için mitinge katılıyoruz…
 
Kendisine benzemeyen herkesi düşman olarak gören, yaratılan nefret soylemi ile toplumu bütünüyle ablukaya almaya çalışan politikalara karşı LGBTT’ler olarak mitinge katılıyoruz…
 
Gökkuşağı bayrağımızla eşcinsellerin çeşitliliğini savunduğumuz gibi linç uygulamalarına karşı toplumun da çeşitliliğini savunmak için mitinge katılıyoruz…
 
Özgür ve eşitlikçi bir arada yaşamı savunmak için tüm Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüeller (LGBTT) ve homofobi karşıtları olarak 17 Ocak Pazar günü Ankara’da yapılacak mitinge katılıyoruz...
 
Tüm LGBTT’leri Gökkuşağı Bayrağının Altına Bekliyoruz!
 
LGBT çalışanların da sendikal ve yasal iş güvencesi olmadığını hatırlatmak için…
 
Sendikalarda ve çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına hayır demek için…
 
Eşcinseller Değil Sınıfı Bölen Homofobidir demek için…
 
Kurtuluş Yok Tek Başına – Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz! demek için“Ekmek, Barış, Özgürlük” mitingine katılıyoruz!


Etiketler: insan hakları
nefret