20/11/2014 | Yazar: Kaos GL

70’li yıllarda cinsel devrimin etkisini ve kadın özgürlüğünü işleyen Telekız filmi Ankaralı seyircilerle buluşuyor.

Telekız Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
70’li yıllarda cinsel devrimin etkisini ve kadın özgürlüğünü işleyen Telekız filmi Ankaralı seyircilerle buluşuyor.
 
İsveç film gösterimleri kapsamında, İsveç’in tartışmalı filmlerinden Telekız, 21 Kasım saat 18.30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüs’ü Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde sinemaseverlerle buluşacak.
 
İsveç Büyükelçiliği, Kaos GL Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Pembe Hayat ortaklığında, “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilecek üç teknik dalda ödül alan film, 70’li yıllarda cinsel devrimin etkisini ve kadın özgürlüğünü işliyor.
 
Telekız filmi hakkında
 
Yönetmen: Mikael Marcimain
Oyuncular: Sofia Karemyr, Simon J Berger, Pernilla August, Sven Nordin, David Dencik
İsveç 140’, 2012, renkli
İsveçce, Türkçe altyazıyla
 
1970’lerin sonunda Stockholm. Model bir ütopya toplumu. Siyasal tarafsızlık ve atom reaktörü, kadın özgürlüğü ve cinsel devrimle el ele gidiyor. Ama bu cilalı yüzeyin altında, tatmin edilmeyi bekleyen başka arzular var.

Hükümet binalarından ve çocuk hapishanelerinden bir taş atımı uzaklıkta, seks kulüplerinin, striptiz gösterilerinin, diskoteklerin ve yasaklanmış olsa da para karşılığı buluşmaların gerçekleştirildiği dairelerin parıltılı ama karanlık dünyası var. Telekız, genç Iris’in toplumun en alt katmanından alınarak gücün her şeyi elde edebildiğin acımasız bir dünyaya sokulmasının hikayesini anlatıyor. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam