24/07/2018 | Yazar: Deniz Gedizlioğlu

Supergirl, trans bir süper kahramanın yer aldığı ilk televizyon dizisi olacak.

Televizyon dünyasının ilk trans süper kahramanı geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Supergirl, trans bir süper kahramanın yer aldığı ilk televizyon dizisi olacak.

Nicole Maines

Yapımcılığını Warner Brothers şirketinin üstlendiği Supergirl’ün dördüncü sezonunda trans aktivist ve oyuncu Nicole Maines diziye katılacak. “Başkalarını korumak isteyen, hassas, genç bir trans kadın” olarak tarif edilen Nia Nal karakterinin, bölümler ilerledikçe “Dreamer” adlı bir süper kahramana dönüşmesini izleyeceğiz.

Oyuncu Nicole Maines, Dreamer’ın diziye katılacağının duyurulduğu Kaliforniya’daki San Diego Comic Con sırasında “Trans çocukların kendilerine örnek alabileceği trans bir süper kahramanımızın olması artık gerekliydi” yorumunda bulundu ve karakterinin özelliklerini şöyle anlattı:

“Nia, trans bir süper kahramandan çok daha fazlası. Öncelikle bir haberci; umut dolu biri, güçlü, akıllı ve aynı zamanda iyi bir arkadaş.”

“Translar birçok açıdan süper kahramandır”

Oyuncu, dizinin farkındalık kazandırmasını dilediğini söyledi:

“Dizinin hayranları trans bireylere dair bir fikir edinsin istiyorum. Bizler her türlü şey olabiliriz, kim olmak istiyorsak onu olabiliriz ve bu bir süper kahraman da olabilir ki zaten birçok açıdan öyleyiz.”

Maines’in tanınan bir isim hâline gelmesi, 2013’te, kendisi henüz liseye giderken, ABD’deki Maine eyaleti Yüksek Mahkemesi’nin okulda kadınlar tuvaletine girmesi engellendiği için haklarının ihlal edildiğine karar vermesiyle olmuştu.


Etiketler: medya
İstihdam