23/11/2012 | Yazar: Hayriye Kara

TESEV Demokratikleşme Programı, KONDA Araştırma ile birlikte gerçekleştirilen ‘Anayasaya Dair Tanım ve Beklentiler’ anket çalışmasının bulgularını 21 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyunun bilgisine sunuldu.

TESEV Anayasaya Dair Tanım ve Beklentiler Araştırması-2012 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TESEV Demokratikleşme Programı, KONDA Araştırma ile birlikte gerçekleştirilen “Anayasaya Dair Tanım ve Beklentiler” anket çalışmasının bulgularını 21 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyunun bilgisine sunuldu.
TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Peker’in açılış konuşmasının ardından, Bekir Ağırdır, Özge Genç ve Ferhat Kentel tarafından saha çalışmasının sunumu ve değerlendirilmesi yapıldı.
 
Sonrasında gerçekleştirilen panelde AKP Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, CHP Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, BDP Uzlaşma Komisyonu Üyesi Ayla Akad anayasa yazım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaştılar.
 
Ayla Akad konuşmasında “Temel hak ve özgürlükler Türkiye’nin temel sorunudur, yeni anayasaya ilişkin 6 aylık katılım, 2 ayda yazım ve 2 ayda halkın onayına sunma, bu çok gerçekçi değil. TESEV’in araştırması sonucuna bakıldığında herkes değişim istiyor ama koruyarak değişim istiyor. Bu mümkün değil. Çözüm için halkın tamamının ikna olması gerekmiyor. Sorunun özneleriyle, onların çözüm önerilerini dikkate alarak ortak bir çözüm anlayışı getirilmelidir. Çıkan sesler bastırılmamalı aksine daha da güçlendirilmelidir. BDP olarak değişim, dönüşüm ve toplumun beklentileri doğrultusunda atılacak her adımı destekliyoruz.” dedi.
 
Araştırmanın sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
nefret