09/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Teyit.org, Yeni Şafak’ın "‘Eşcinsellik doğuştandır’ yalanı nasıl ortaya çıktı?” yazı ve videosundaki yanlış bilgilerin doğrularını yayımladı.

Teyit.org, Yeni Şafak’ın yanlış bilgilerle dolu içeriğini çürüttü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Teyit.org’dan Can Başaçek, Yeni Şafak’ın 28 Haziran’da yayımladığı "‘Eşcinsellik doğuştandır’ yalanı nasıl ortaya çıktı?” başlıklı yazı ve videodaki yanlış bilgilerin doğrularını yayımladı.

Başaçek yazısında, “Yeni Şafak, ürolog, danışman, psikiyatrist gibi çeşitli uzmanlardan görüş alarak ‘eşcinselliğin doğuştan olmadığını, tedavi edilebileceğini ve eşcinsellik propagandasının gizli emelleri olduğunu’ öne sürüyor; bunu da video araştırma ya da belgesel olarak nitelenebilecek bir formatta yaparak eşcinsellik karşıtı argümanları meşrulaştırmaya çalışıyor. Dahası anlatılanlar arasında yanlışlığı bilimsel olarak kanıtlanmış olanlar mevcut” diyor.

Yazıda, azınlık gruplar hakkında yayılan yanlış bilgilerin sonuçlarına değiniliyor ve “Ancak konumuz yanlış bilgi olduğunda, yanlış bilginin psikolojisine değinmekte de fayda var” diyerek komplo teorileriyle olan benzerlikleri ifade ediliyor.

Teyit.org’un “LGBTİ+ karşıtı argümanların ortak niteliği: Yanlış bilgi” yazısını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya, nefret suçları
İstihdam