01/06/2023 | Yazar: Eylem Esen Arabacı

Yeniden Refah, TGB ve TÜGVA ittifakı, Ege Onur Pikniği’ne sosyal medyadan saldırmaya başladı.

TGB, TÜGVA ve Yeniden Refah, Ege Onur Pikniği’ni tehdit ediyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversiteli LGBTİQ+'lar, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri pikniği 2 Haziran Cuma saat 12.00'de, Edebiyat Fakültesi Dekanlık Girişi önünde yapacaklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

2. Ege Onur Pikniğine saldırı çağrıları

Ege Üniversitesi 2. Onur Pikniği 2 Haziran Cuma günü (Yarın) saat 12:00’da Edebiyat Fakültesi Dekanlık Girişi önündeki çimlerde yapılacak. Etkinlik haberinden sonra, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açık tehditler dile getirilmeye başlandı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, “2 Haziran Cuma günü Ege Üniversitesi'nde LGBT oluşumlarının Onur Pikniği adı altında düzenlenecek etkinliğinin iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bunda ne var demeyin. İfsad projeleri bunu dedirterek başlıyor” diyerek sosyal medya linçini başlattı.

Vatan Partisi’nin gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Samet Kunt ise Ege Üniversitesi’nde yapılacak olan Onur Pikniği için “AB ve ABD, LGBT derneklerini çürümüş ideolojilerini Türkiye gibi kendisine direnen ülkelere yaymak için fonluyor” diyerek kervana katıldı.

“Aşkım! Pikniğimizi Yapmamızı İstemeyenler Varmış, Duyduk. Dayanışmanı Kap Gel; Yurdundan Evinden Çık Gel”

Yapılan saldırı çağrılarından sonra Twitter hesabından (@egeonurpiknigi) çağrı görseli yayınlayan Ege Onur Pikniği “Aşkım! Pikniğimizi yapmamızı istemeyenler varmış, duyduk. Bu Ege Üniversite’sinde yapılan ilk piknik değil, birbirimizle soframızı paylaşmak suç değil. Sömürüsüz yemeklerini, tabağını çanağını, neşeni ve dayanışmanı kap gel; yurdundan evinden çık gel” dedi.

1. Ege Onur Pikniği düzenlenmek istendiğinde de dekanlık ve yönetim tarafından uygulanan tüm baskı ve yasaklara rağmen pikniği gerçekleştiren LGBTİ+’lar şöyle dedi:

“Geçen sene Mayıs ayında 1. Ege Onur Pikniği için duyuruya çıktık. 3 Haziran Cuma günü 12.00’da Edebiyat Fakültesi önünde pikniğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerden ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 40 kişiydik. Fakülte önüne ve çevresine birçok özel güvenlik ve polis gelmişti, görüntülerimizi çekiyorlardı. Bayraklarımızı ağaçlara asmamıza izin vermediler, yerlere serdik; halay çekerken gelip dağıttılar, “halay istemiyoruz” dediler ve bir arkadaşımızın üzerine yürüdüler.

“Bu senenin mayıs ayında da yine duyuruya çıktık, 2 Haziran Cuma saat 12.00’da Edebiyat Fakültesinin önünde 2. Ege Onur Pikniğini gerçekleştireceğimizi söyledik. Pikniği gerçekleştirmemize bir iki gün kala TGB, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu ve TÜGVA gibi gruplar tarafından pikniğimizi yaptırmayacaklarına dair sosyal medya paylaşımları yapılmaya başlandı. Bu gruplar Ege Üniversitesi önünde basın açıklaması yaparak bizi korkutmak istiyorlar, rektörlüğe pikniğimizin yapılmaması için dilekçe vererek barışçıl toplantı gerçekleştirme özgürlüğümüzü engellemeye ve ifade özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışıyorlar.

“Pikniğin duyurusuna çıkmadan önceki günlerde, Ege Üniversitesi öğrencisi arkadaşlarımız kampüste yürürken polisler ve özel güvenlikler tarafından durdurulup kimlik kontrolüne maruz bırakılmışlardı. Ege Üniversitesinin öğrencileri olarak kampüste yürürken polisler ve özel güvenlikler tarafından durdurulup GBT’ye maruz bırakılıyoruz, bu kişiler nasıl oluyor da rektörlüğe kadar yürüyüp dilekçe verebiliyorlar?”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, aile, din/inanç, siyaset, medya okulu
İstihdam