02/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz hafta düzenlenen İstanbul kent mitinginde polis şiddetine maruz kalan gazeteciler için Türkiye Gazeteciler Sendikası bir çağrıda bulundu.

TGS’den Kadın ve LGBTİ Gazetecilere Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz hafta düzenlenen İstanbul kent mitinginde polis şiddetine maruz kalan gazeteciler için Türkiye Gazeteciler Sendikası bir çağrıda bulundu. Çağlayan adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenlemeyi planlayan sendikanın yaptığı çağrının tamamı şöyle.

“İstanbul Kadıköy’de 22 Aralık Pazar günü yapılan İstanbul Kent Mitingi’nde iki kadın meslektaşımız polis şiddetiyle yaralandı. Bir kadın meslektaşımız gözünü kaybetme tehlikesi yaşadı.

Taksim’de 27 Aralık Cuma günü yapılan yolsuzluk protestosunda da, çok sayıda kadın ve LGBTİ meslektaşımız polis şiddetinin hedefi oldu. Polis, bir kadın meslektaşımızın boğazını sıktı, göğsünü yumrukladı ve “Seni öldürürüm” diyerek tehdit etti. 4 kadın ve LGBTİ gazeteci, plastik mermi ve tazyikli suyla yaralandı. Kadın ve LGBTİ gazeteciler, polisin cinsiyetçi küfür ve hakaretlerine, engellemelerine maruz bırakıldı, polis muhabirleri tarafından fotoğrafları çekilerek fişlendi.

Erkek/devlet şiddetine sessiz kalmayacağız, boyun eğmeyeceğiz! Bizleri şiddet uygulayarak sahada çalışmaktan alıkoyabileceklerini zanneden polisler ve idari amirleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kadın ve LGBTİ gazeteciler olarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı duyuruyor, hepinizi 3 Ocak 2013 Cuma günü saat 11.30′da Çağlayan Adliyesi önünde yapacağımız basın açıklamasına destek vermeye çağırıyoruz.”


Etiketler: medya
İstihdam