04/05/2021 | Yazar: Kaos GL

TİHV, 20-23 Mayıs tarihleri arasında 'Salgın Sonrası Dönemde İnsan Hakları Gündemi' sempozyumu düzenliyor.

TİHV’den salgın sonrası dönemde insan hakları gündemi sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 'Salgın Sonrası Dönemde İnsan Hakları Gündemi' başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyum, 20-23 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi ortamda Türkçe ve İngilizce gerçekleşecek.

Konferansta Étienne Balibar, “Tek dünya, tek sağlık, tek tür? Salgında kozmopolitika” başlıklı bir konuşma yapacak.

“Devletlerin şirketleştiği bir dünyada adalet sorusu nerede duruyor? Popülist iktidarlar hakikati nasıl değersizleştiriyor? Yeni teknolojiler insan hakları açısından ne ifade ediyor? Salgın sonrası insan hakları mücadelesi, hangi hak alanlarını, hangi araçlarla, hangi imkan ve riskler dahilinde ele almalı? Etkili mücadele yöntemleri neler? Yeni meydan okumalara yanıt verecek bir insan hakları mücadelesi nasıl şekillenmeli?” sorularına yanıtlar arayacak sempozyumda iki ayrı konuşmada transların yaşadığı hak ihlalleri de tartışılacak.

Sempozyumun üçüncü gününde (22 Mayıs Cumartesi) Hazal Akpınar, “Trans Mahpuslar: Cezaevi Koşulları, Hak İhlalleri, Mücadele Yöntemleri” ve Onur Şimşek, “90’larda Beyoğlu’nda Transgender Seks İşçilerinin Yaşadığı Şiddet ve Transfobi” sunumu yapacak.

Sempozyumun tam programı ve kayıt için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam