30/04/2023 | Yazar: Selma Koçak

TİP Ankara 2. Bölge adaylarından Yersu Büyükdağ’la konuştuk: AKP’nin hedef göstermesinin bir sonraki aşaması maalesef ki homofobik insanların bu söylemlerden güç alarak LGBTİ+’lara karşı şiddete başvurmaları oluyor.

TİP adayı Büyükdağ: “Gerici hükümetlerin hedef göstermesi bizi hiçbir zaman yıldırmayacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seçimlere iki hafta kaldı. Adayların kampanyaları devam ediyor. LGBTİ+ haklarını savunacağını belirten, seçim kampanyasında LGBTİ+ haklarına yer veren siyasetçilerin sayısı ise her geçen güç artıyor.

KADER’in forumuna katılan kadın adaylardan Yersu Büyükdağ, forum sonrası KaosGL.org’un sorularını yanıtladı. Türkiye İşçi Partisi Ankara 2. Bölge, 10. Sıra adayı Yersu Büyükdağ 26 Nisan Uluslararası Lezbiyen Görünürlük Günü’nü de hatırlatarak şöyle dedi:

“20 yıldır ötekileştirici, varlığı yok sayılan, yaşam hakkı hiç olarak görülen, yakılan, silahla öldürülen, daha nicesi… Ölüyoruz, öldürülüyoruz, iş bulamıyoruz. Trans kadınlar seks işçiliğine mahkum ediliyor, ev bulamıyor. 2023 yılında dünyanın bu konuda ileriye gittiği bir dönemde bizim geriye gitmemiz oldukça üzücü. Günbegün geriye gidiyoruz. Kampüslerde, sokaklarda her zaman vardık, var olmaya devam edeceğiz. AKP’nin hedef göstermesinin bir sonraki aşaması maalesef ki homofobik insanların bu söylemlerden güç alarak LGBTİ+’lara karşı şiddete başvurmaları oluyor. Bu tabii ki LGBTİ+’ların yaşam hakkına vurulan büyük bir darbedir. 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü. Biz bundan yıllar önce de vardık, şu anda varız ve var olmaya devam edeceğiz. Gerici hükümetlerin hedef göstermesi, canımıza kastetmesi bizi hiçbir zaman yıldırmayacak. Mücadelemizle kazanacağız.”


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam