20/10/2022 | Yazar: Kaos GL

TİP İstanbul, Kadıköy’de yönetmen Can Candan ve LİSTAG ailelerinin katılımıyla “Benim Çocuğum” belgeselini gösterecek.

TİP İstanbul, “Benim Çocuğum” filmini gösterecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi yarın (21 Ekim Cuma) Kadıköy’de “Benim Çocuğum” belgeselini gösteriyor. Filmin yönetmeni Can Candan ve LİSTAG LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nden ailelerin katılacağı gösterim, 19:00’da başlayacak.

TİP Kadıköy adres: Osmanağa Mahallesi General Asım Gündüz Caddesi Yeğiner Sitesi B Blok No: 37/4 (Bahariye Caddesi Ziraat Bankası Üstü)

“Benim Çocuğum” hakkında

Çocukları LGBTİ+ olan Türkiye’li bir grup anne ve babanın hikayelerini seyirciye taşıyan “Benim Çocuğum”, Ocak 2013’te yayınlandı. Yönetmenliğini Can Candan’ın üstlendiği, 82 dakikalık uzun metraj belgeselde muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan LİSTAG’lı yedi ebeveynin deneyimleri aktarılıyor.

İzleyiciyi İstanbul’da beş eve götüren belgeselde, LGBTİ+’ların aileleri kendi ebeveynlik deneyimlerini, çocuklarının büyüme ve kendilerine açılma dönemlerini, bu süreçle baş ederken geçtikleri zorlu yolları, kendi aileleriyle bu durumu nasıl paylaştıklarını ve ebeveyn olmanın neler gerektirdiğini yeniden öğrendikleri süreçleri anlatıyorlar.


Etiketler: kültür sanat, aile
İstihdam