31/05/2022 | Yazar: Kaos GL

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü, “Benim Çocuğum” belgeselini göstererek söyleşi düzenledi.

TİP İstanbul, “Benim Çocuğum”u gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, 27 Mayıs Cuma günü Beyoğlu’ndaki ilçe binasında “Benim Çocuğum” belgeselini gösterdi.

Gösterimin ardından filmin yönetmeni Can Candan ve LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) ile söyleşi düzenlendi. Söyleşide LGBTİ+’ların deneyimleri ve karşılaştığı engeller üzerine konuşuldu.

tip-istanbul-benim-cocugum-u-gosterdi-1

“Benim Çocuğum” hakkında

Can Candan’ın yönetmenliğinde ve Boysan Yakar’ın yardımcı yönetmenliğinde çekilen “Benim Çocuğum” filmi 2013 yılında yayınlandı. Film, LGBTİ+ ailelerinden Türkiyeli bir grup anne ve babaya odaklanarak ebeveyn hikayelerini seyirciye taşıyan uzun metraj bir belgesel.

Muhafazakar, homofobik ve transfobik bir toplumda bir yandan ebeveyn ve aile bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini tanımlayan ebeveynlerin kendi deneyimlerini paylaştıkları belgesel, seyirciyi İstanbul’da beş eve konuk ediyor. Ebeveynlerin kendi evleri dışına çıkarak, benzer deneyimlere sahip ebeveynlerle birlikte örgütlenerek kurdukları destek ve dayanışma grubu LİSTAG’ın haftalık toplantısından aylık buluşmalara; görünürlük, kabul görme ve eşit haklar çerçevesinde yürütülen çalışmalara tanık eden film ailelerin Onur Yürüyüşü hazırlıklarını ve katılımını da seyirciyle paylaşıyor.


Etiketler: kültür sanat, siyaset
nefret