10/04/2023 | Yazar: Kaos GL

TİP Kurumsal İlişkiler Komitesi, Kaos GL ve 17 Mayıs’ı ziyaret etti, yazdıkları mektubu iletti: “Türkiye İşçi Partisi olarak cinsiyet ya da LGBTİ+ temelli hiçbir ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımız ve inadımız sebebiyle de LGBTİ+ bireyler TİP listelerinde yer aldılar.”

TİP, Kaos GL ve 17 Mayıs’ı ziyaret etti: “Hedefimiz sokakları ve özgürlüğü tekrar kazanmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurumsal İlişkiler Komitesi, Kaos GL ve 17 Mayıs Dernekleri’ni ziyaret etti. Kaos GL’nin ofisinde gerçekleşen buluşmada TİP listelerinden LGBTİ+ aktivisti adayları tanıtan komite üyeleri, sadece LGBTİ+ adaylar üzerinden değil parti olarak LGBTİ+ mücadelesine destek verdiklerini de vurguladı.

TİP Kurumsal İlişkiler Komitesi, Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği üye ve destekçilerine hitaben kaleme aldıkları mektubu da teslim etti.

Mektubun tam metni şöyle:

Sayın Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği üyelerine;

Türkiye İşçi Partisi kurumsal ilişkiler komitesi olarak sizinle görüşmekten, tanışmaktan sizleri dinleyecek olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Bize kapılarınızı açtığınız için teşekkür ederiz.

Ziyaretimizin amacı seçim süreci saha çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmede bulunmak ve bu sürece ilişkin sizin fikir ve önerilerinizi almaktır.

Bilindiği üzere partimiz tek adamın karanlık saray rejimine karşı birlik ve dayanışmanın öneminin altını her fırsatta çizmektedir. İdealimiz halkı meclise taşımaktır, bu ideal doğrultusunda hak arayışında olan bütün topluluklarla temas etmek, onların taleplerini meclise taşıma sürecine katkı koymak amacı ile yanınızdayız. Partimizin programında da belirtildiği gibi TİP, ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı yürütülen mücadelelere, yurttaş haklarının eksiksiz ve ayrımsız olarak sağlanacağı eşitlikçi ve özgürlükçü bir düzene ulaşma mücadelesine katkıda bulunma potansiyellerini göz önünde bulundurarak yaklaşmaktadır. Parti, toplumsal hareketlerin toplumsal kurtuluşa hizmet edebilmesi için öncülüğün gerekli olduğunu bilmekte ve bu konuda görev üstlenmektedir. Belirtmeliyiz ki LGBTİ+ yurttaşların yaşadığı ayrımcılık, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile dinci gericiliğin gündelik yaşamdaki saldırganlığından kaynaklanmaktadır. TİP, LGBTİ+ yurttaşların yaşam, çalışma ve sağlık haklarının gasp edilmesine ve yaşamın tüm alanlarında karşılaştıkları ayrımcı uygulamalara karşı mücadele etmekte, yurttaşların örgütlenme ve yaşam haklarının korunması için yürütülen mücadeleleri güçlendirmek için çaba harcamaktadır.

Programımızda belirtilen bu yaklaşım çerçevesinde ve LGBTİ+ bireylerin kendi haklarını savunmaları ve mecliste varlıklarını göstermeleri adına dört milletvekili adayımız bulunmaktadır. Türkiye İşçi Partisi olarak cinsiyet ya da LGBTİ+ temelli hiçbir ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımız ve inadımız sebebiyle de LGBTİ+ bireyler TİP listelerinde yer aldılar.

 Milletvekili adaylarımız:

 -Trans kadın aktivist ve oyuncu Esmeray, TİP İstanbul 2. bölge adayı.

 -Trans kadın aktivist Niler Albayrak, TİP İstanbul 3. bölge adayı.

-İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu üyesi Av. Sena Yazıbağlı, İzmir 2. bölge adayı.

- Trans kadın aktivist Talya Aydın, İstanbul 2. bölge milletvekili adayı. 

Bu vesile ile bir yanlış anlaşılmaya yol açmamak için eklemeliyiz ki bütün milletvekili adaylarımız LGBTİ+ temelli bütün hak ihlallerine karşı aynı tutumu sergilemekte ve bu konuda hassasiyet göstermektedirler. Bu bağlamda partimizin bütün birimleri sizinle eşit duyarlılık paylaşmakta olup örgütlenmenizi, faaliyetlerinizi desteklemektedirler. Hedefimiz sizlerle birlikte bizim olanı, sokakları ve özgürlüğümüzü tekrar kazanmaktır. Hedefimiz “Ayrımcılığa izin vermeyeceğim!’’ diyen LGBTİ+ yurttaşlarımızı meclise taşımaktır.

Bu mektubu daha çok LGBTİ+ yurttaşımıza ulaşabilmek adına tüm üyelerinizle paylaşabilirseniz çok seviniriz. Bilmelisiniz ki bizler hep birlikte inadımızla ve biricik olan bütün renklerimizle yan yanayız ve yarın da olacağız.


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam