12/04/2023 | Yazar: Defne Güzel

Türkiye İşçi Partisi İstanbul 2. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olan trans kadın aktivist ve oyuncu Esmeray, seçim çalışmaları kapsamında Kaos GL ve 17 Mayıs dernekleriyle görüştü.

TİP milletvekili adayı Esmeray, Kaos GL ve 17 Mayıs’ ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz günlerde ittifaklar ve siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. 9 Nisan günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda milletvekili adaylarını duyuran TİP’in aday gösterdiği kişilerden biri de aktivist ve oyuncu Esmeray oldu. Öte yandan trans kadın aktivist Niler Albayrak ve Talya Aydın da aday gösterildi.

Seçim çalışmalarına başlayan Esmeray, dün (11 Nisan) Kaos GL ve 17 Mayıs Derneklerini ziyaret etti. Esmeray’ın danışmanlarıyla beraber gerçekleştirdiği ziyarette seçim süreci üzerine konuşuldu.

Esmeray, toplantıda İstanbul 2. sıradan ve AKP listelerinden aday olan şimdiki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu karşısında seçim çalışmalarını yürütmenin sembolik öneminden bahsetti ve 1996 yılında Ülker Sokak’ta polis ve Ülkücü işbirliğiyle sokaktan sürülen trans kadınlara ve bu şiddet sarmalının organizatörü eski emniyet müdürü Hortum Süleyman olarak da bilinen Süleyman Ulusoy’a vurgu yaptı. Esmeray ayrıca ziyaretinde LGBTİ+ topluluğuna ulaşmak, topluluğun ihtiyaçlarını meclise taşımak için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.


Etiketler: kadın, kültür sanat, yaşam, siyaset
İstihdam